Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο – Περισυλλέγει πτώματα το ιταλικό Λιμενικό (video)

15:21 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 20 πτώματα, έχει περισυλλέξει η ιταλική ακτοφυλακή, επιβεβαιώνοντας νέα τραγωδία με θύματα και παιδιά στη Μεσόγειο. Στα ανοικτά της Λιβύης βυθίστηκε υπερφορτωμένο ξύλινο πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν 500 έως 700 άνθρωποι σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων στα ανοικτά της Ζουάρα, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

«Άλλα περίπου 30 πτώματα επιπλέουν στο νερό, πολλά είναι μικρών παιδιών», αναφέρει η μαλτέζικη μκο

MOAS.

@moas_eu @ItalianNavy Approximately 30 bodies are still floating in the Rescue Zone… many are small toddlers. pic.twitter.com/r5hC9xiLbo

— Chris Catrambone (@cpcatrambone) May 24, 2017

«Δεν είναι σκηνή από ταινία φρίκης, είναι μια πραγματική τραγωδία που εξελίσσεται σήμερα στις πύλες της Ευρώπης», έγραψε στο Twitter ο Κρις Κατραμπόνε, συνιδρυτής της MOAS ο οποίος βρίσκεται πάνω στο Phoenix, αναρτώντας φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες μετανάστες μέσα στο νερό.

Ενώ το πλήρωμα του πλοίου Phoenix, που έχει ναυλωθεί από την MOAS, είχε αρχίσει να διανέμει σωσίβια, μεγάλο μέρος των ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του πλεούμενου, έπεσαν στο νερό, ίσως εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

@moas_eu @ItalianNavy @guardiacostiera More commercial vessels joining the rescue effort pic.twitter.com/PXYT60bxGn

— Chris Catrambone (@cpcatrambone) May 24, 2017

Με τη βοήθεια ενός σκάφους της ιταλικής ακτοφυλακής και πολλών εμπορικών σκαφών, οι διασώστες προσπαθούν να περισυλλέξουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν, ενώ ένα ελικόπτερο και ένα στρατιωτικό αεροπλάνο έριξαν στη θάλασσα σωστικές λέμβους.

Συνολικά γύρω στις 15 επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται σήμερα ανοικτά της Λιβύης, για τον εντοπισμό 1.700 ανθρώπων που βρίσκονται πάνω σε 15 σκάφη, διευκρίνισε η ιταλική ακτοφυλακή.
Ζητήθηκαν μάλιστα ενισχύσεις, περισσότερα πλοία, δήλωσε ο διοικητής της ακτοφυλακής Κόζιμο Νικάστρο. Εκτός από το σκάφος της MOAS, στην επιχείρηση, συμμετέχει και ρυμουλκό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα