Νέα συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ–Σκουρλέτη (video)

12:44 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της τουλάχιστον έως την Πέμπτη. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσίασε το πρωί τη δική της πρόταση. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις πραγματοποιούν πορείες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στους Δήμους. Διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Μικρής έκτασης επεισόδια

στην πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ για ΠΟΠ-ΟΤΑ: Απεργοσπαστικός μηχανισμός όλων των κυβερνήσεων

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογραμμίζει πως η ΠΟΠ-ΟΤΑ είναι μια πολύ μικρή ομοσπονδία η οποία αριθμεί 400-500 εργαζόμενους, και για να αναστείλει την κινητοποιήσή του θα πρέπει πρώτα να έχει ξεκινήσει και την κατηγορεί ότι αποτελεί των γνωστό απεργοσπαστικό μηχανισμό όλων των κυβερνήσεων.

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Στην τοποθέτησή τους κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει γρήγορα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με τις υποσχέσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων».
Παράλληλα, κατήγγειλε τους δημάρχους που προχώρησαν ή μεθοδεύουν την αποκομιδή απορριμμάτων, παρότι είναι σ΄ εξέλιξη ο αγώνας των εργαζομένων στους δήμους, «Στην ώρα της μάχης δεν μπορούν να υπάρχουν «εφιάλτες»» τόνισε. Επίσης, έκανε λόγο για «τρυπάκι» να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα, ενώ η θέση της ΚΕΔΕ είναι ξεκάθαρη, υπογράμμισε. «Θέλουμε μόνιμο και επαρκή προσωπικό στην αποκομιδή των απορριμμάτων» ανάφερε.

Προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα για την αποκομιδή

Την διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγορέος.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυταπαγγέλτως διογκώμενων αδικημάτων που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκίζης, ο οποίος θα καλέσει μάρτυρες και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη, Ντίνα Τσουκαλά, Ελίνα Κολύβα, Βίκυ Σαντοριναίου

Σχετική είδηση

Υπάρχουν και μέρη που μαζεύουν τα σκουπίδια (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΕ-ΟΤΑ-Σκουρλέτη,poe-ota-skourleti