«Να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας»

12:36 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ετήσια Γ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας με ψήφισμά της εκφράζει την αλληλεγγύη των μελών του σωματείου στους πρόσφυγες.

«Διεκδικούμε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Επίσης καταγγέλλουμε τη τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γιάννη Λαγό, με την παρουσία και

την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους καλούμε να αποδεχτούν τα προσφυγοπούλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά, όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου γονείς και μαθητές, αλλά και δεκάδες φορείς, μέσα σε αυτούς και αντιπροσωπεία του σωματείου μας, που τα υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές. Έτσι να γίνει και στο Δημοτικό της Τερψιθέας και στο 26ο της επόμενες ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, να υποδεχθούμε τα προσφυγοπούλα σαν να είναι παιδιά μας και μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.»

Keywords
Τυχαία Θέματα