ΦΠΑ και φορολόγηση στον τουρισμό θα επανεξετάσει η κυβέρνηση

11:54 30/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εάν υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία, η κυβέρνηση θα εξετάσει κατά προτεραιότητα τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και τη φορολόγηση στον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου σε εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο υπουργός, στην ομιλία του, έκανε ένα μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου σημειώνοντας ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα.

«Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, πελατειακής λογικής, ανοχής στη διαφθορά

και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η νέα εποχή είναι εδώ» τόνισε, προσθέτοντας ότι το μέλλον αυτής της χώρας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και τη στήριξη της κοινωνίας.

«Μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση δεν αρκούν για να ορθοποδήσουμε» είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να ανακτηθεί συγχρόνως η χαμένη εμπιστοσύνη, που εκτός από την ολοκλήρωση αξιολόγησης του προγράμματος προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα