«Να αλλάξει τώρα η ΝΔ θέση για τις τηλεοπτικές άδειες»

20:56 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα προς τη ΝΔ να ανασκευάσει, να ανακαλέσει και να αλλάξει τη γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στους συμμετέχοντες σ’ αυτόν ότι «δεν υπάρχει τρόπος υπέρβασης της νομιμότητας», απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Παππάς απευθύνθηκε από το βήμα στη ΝΔ, λέγοντας πως πρέπει να ανασκευάσει,

να ανακαλέσει και να αλλάξει την γραμμή της περί ακύρωσης του διαγωνισμού ενώ την κάλεσε να απαντήσει «αν ποτέ πάρει την εξουσία θα τις ανακαλέσει και θα επιστρέψει τα λεφτά; Και θα τις δώσει μετά σε ποιους; Θα επαναφέρει αυτό το καθεστώς;». Ζήτησε επίσης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει «στοιχειώδη γενναιότητα και λογική«.

Το αδιάβλητο του διαγωνισμού αλλά και την θέσπιση κανόνων για την λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου υπεραμύνθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη

«Όποιος τηλεοπτικός σταθμός δεν θα έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει μετά από μεταβατικό διάστημα που θα οριστεί μάξιμουμ στις 90 ημέρες«, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Η ΝΔ θα καταργήσει τον αντισυνταγματικό νόμο«, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο νόμος θα καταργηθεί, είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου. Τις άδειες, δεν θα τις πάρουμε πίσω, θα ανοίξουμε την αγορά για να μπουν και άλλοι σταθμοί.«

«Στήνεται ένα τριτοκοσμικό πανηγύρι εικόνας χωρίς ουσία«, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε «Όλοι συμφωνήσαμε τον Οκτώβριο του 2015, πως πρέπει να μπει μια τάξη.

Η Κυβέρνηση όμως εννοούσε αυτό που ένας βουλευτής της ομολόγησε: Να στήσει τα δικά της «οχυρά», όπως ο ίδιος είπε, στο χώρο της ενημέρωσης. Τους έχουν όμως οι πολίτες πάρει χαμπάρι«.

«Η Ένωση Κεντρώων συμφωνεί με το να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο της χώρας και να θεσπιστούν κανόνες πλουραλισμού και διαφάνειας. Ωστόσο, η όλη διαδικασία«, επισημαίνει ότι «πρέπει να γίνει μέσω ΕΣΡ«.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
Πηγή: ΕΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα