Ν. Παππάς: Αυστηρές οι υποχρεώσεις για τους υπερθεματιστές – Φρένο στη μείωση της απασχόλησης (video)

22:34 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά συναντήσεων με τους τέσσερις προσωρινών υπερθεματιστών, που προέκυψαν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, είχε ο υπουργός Επικρατείας. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε τις συναντήσεις πολύ παραγωγικές και σε κλίμα πολύ καλής συνεννόησης, προαναγγέλλοντας νέο κύκλο με στόχο τη μετάβαση στην καινούρια τηλεοπτική πραγματικότητα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευθύνη και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν, καθώς ο νόμος προβλέπει ανάκληση άδειας εφόσον κάποια από τις προϋποθέσεις πάψει να ισχύει εντός 10ετίας, ενώ σε

σχέση με το θέμα των εργαζομένων σημείωσε ότι ο νέος νόμος βάζει φρένο στη ραγδαία μείωση της απασχόλησης που υπήρχε στον κλάδο της τηλεόρασης.


Πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα συνεχίστηκε και η πολιτική αντιπαράθεση για τον διαγωνισμό καλά κρατεί.

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ενώ δεν έκανε τίποτε όταν έκλειναν το ΑΛΤΕΡ κι η Ελευθεροτυπία, ενώ η αντιπολίτευση εξαπέλυσε βολές, με αφορμή το κλείσιμο των καναλιών.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καταφέρθηκε κατά των συναρμοδίων υπουργών κάνοντας λόγο για «βαβέλ και απολύσεις», τονίζοντας «πως δεν ξέρουν τί τους γίνεται» και ότι «δεν μπορούν να συντονιστούν ούτε στο ψέμα». Όπως ανέφεραν την ώρα που οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης σε συνεντεύξεις τους έκαναν λόγο για προστασία των θέσεων εργασίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος «ομολογεί ότι θα υπάρξει κύμα ανεργίας και ισχυρίζεται ότι ο ΟΑΕΔ καταρτίζει προγράμματα για τους ανέργους από το ″μαύρο″ στα κανάλια».

Για «υποκριτικό τσακωμό» κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων, σε ό,τι αφορά την τύχη των εργαζομένων στα κανάλια, έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Για προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας διαπλοκής κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Ποτάμι.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση: Διαδοχικές συναντήσεις Κρέτσου και Παππά με τους προσωρινούς υπερθεματιστές (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα