Αδελφοποίηση Ηρακλείου- Βενετίας

21:38 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση της πόλης του Ηρακλείου με τη Βενετία, όπως αποφάσισαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Βασίλης Λαμπρινός και Λουΐτζι Μπρουγκνάρο, στη συνάντηση που είχαν στην Ιταλική πόλη, στο περιθώριο του φόρουμ: «Χίλιες πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον».

Επίσης συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο Δήμων, καθώς και των Περιφερειών Κρήτης και Βένετο, με στόχο την ανάδειξη του κοινού πολιτιστικού πλούτου των δυο πόλεων.
Ακόμη υπήρξε συμφωνία για την κατάρτιση σχεδίου

από τις αρμόδιες αντιδημαρχίες των Δήμων, για την πραγματοποίηση πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδίως κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Απριλίου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν φεστιβάλ τέχνης, χορωδίες και ορχήστρες νέων, ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο λειτουργίας μέρους της Biennale στο Ηράκλειο. Επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα σχεδιαστούν συνεργασίες και θα αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Ο δήμαρχος της Βενετίας γνωστοποίησε την πρόθεση του να εντάξει τα Ενετικά μνημεία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, στο πρόγραμμα που ετοιμάζεται να καταθέσει στην UNESCO για την προστασία των μνημείων της Βενετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα