Μνημόνιο συνεργασίας ΥπΑΑΤ-Εθνικής Τράπεζας για την Agro-carta

17:30 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση του τραπεζικού προϊόντος «Κάρτα του Αγρότη / Agro-carta» υπέγραψαν την Τρίτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Η Εθνική Τράπεζα ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση που έκανε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς όλα τα τραπεζικά

ιδρύματα της χώρας μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών. Οι επαφές και συζητήσεις εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ συνεχίζονται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου τραπεζικού προϊόντος και από άλλες Τράπεζες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η «Κάρτα του Αγρότη» έρχεται να υπηρετήσει είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δύο βασικές ανάγκες του Έλληνα αγρότη και να απαντήσει στο πρόβλημα ρευστότητας και στο πρόβλημα του κόστους παραγωγής.

Η «Κάρτα του Αγρότη‘ είναι ένα πρωτοποριακό τραπεζικό προϊόν για την αγροτική οικονομία και στοχεύει στην χρηματοδότηση του πυρήνα του κόστους παραγωγής του κάθε αγρότη, δίνοντάς του όπως ήδη ανέφερα, πρόσβαση σε ρευστότητα όταν υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων στήριξης της αγροτικής δραστηριότητας κάθε παραγωγού. τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα