Διανομή βοήθειας σε πρόσφυγες από το εργατικό κέντρο Λαυρίου

17:14 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το εργατικό κέντρο Λαυρίου, όπου θα παραδώσει ρουχισμό και κουβέρτες.

Το Ε.Κ.Λ. κατηγορεί την κυβέρνηση, τόσο για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, όσο και για τη συμμετοχή της σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, την πολιτική των οποίων θεωρεί υπεύθυνη για τους πολέμους στη Μ. Ανατολή και το προσφυγικό ρεύμα που δημιουργούν.

Παράλληλα εκφράζει την εκτίμηση

ότι η πολιτική της κυβέρνησης: «Άφησε περιθώριο στη ρατσιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή να στήνει προβοκάτσιες κατά των προσφύγων και του ντόπιου πληθυσμού, να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο στους εργαζόμενους και το λαό. Να τους στρέφει ενάντια σε γυναίκες και παιδιά, που το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθήσουν να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου».

Επίσης το εργατικό κέντρο κάνει γνωστό ότι: «Θα συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 6μμ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα ώστε να προβάλουμε τα κοινά προβλήματα όλων των προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει».

To διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται το Ε.Κ.Λ. είναι το ακόλουθο:

«Εκτός από τα άμεσα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων απαιτούμε:

· Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα
· Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.
· Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hotspot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή.
· Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση
· Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
· Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.
· Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.
· Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.».

Keywords
Τυχαία Θέματα