Μηνύματα ζωής και αθλητισμού από το «Olympus Open 2016»

14:11 5/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια σημαντική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρισα. Πρόκειται για το Διεθνές Τουρνουά Τένις «Olympus Open 2016» για αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια, που φιλοξένησε για πρώτη φορά η Λάρισα. Το wheel chair tennis (τένις σε αναπηρικό αμαξίδιο0 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον χώρο του αθλητισμού των κινητικά αναπήρων παγκοσμίως.

Στην

Ελλάδα ξεκίνησε δειλά –δειλά και ο άνθρωπος που το έφερε δεν είναι άλλος από τον Κώστα Βαζούρα αθλητής και προπονητής του wheelchair tennis και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του «Olympus Open 2016». Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας για την σημασία των αγώνων επεσήμανε τα εξής :
«Πιστεύω ότι εμείς οι έλληνες έχουμε φιλότιμο απλά είμαστε «βολεμένοι», δεν φταίμε εμείς αλλά φταίνε οι άλλοι, δεν φταίει δηλαδή η κυβέρνηση φταίει που εμείς έχουμε αυτά τα χάλια, όλοι μαζί είμαστε, εμείς ήμαστε το κράτος.
Όταν ο γονέας πετά το τσιγάρο από το παράθυρο, δεν αδειάζει το τασάκι, βάζει το αυτοκίνητο πάνω σε ράμπα, τα παιδιά θα κάνουν το ίδιο αργότερα, είναι η παιδεία ξεκινάει στραβά, δεν ξεκινάει μόνο το σχολείο, ξεκινάει από το σπίτι, από τους χώρους που αθλείται, ο χαρακτήρας διαμορφώνεται από τους μεγάλους.
Η εκδήλωση είχε πολλαπλά μηνύματα, να συνεισφέρουμε όλοι μαζί, όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για το κοινό καλό και για την κοινωνία. Πιστεύω στην δημοκρατία αλλά στη συμμετοχική, αποφασίζει για μένα, μαζί με μένα όχι χωρίς εμένα και απαιτώ δεν επαιτώ.
Πριν κάποιους μήνες η Ουκρανία είχε προβλήματα με τη Ρωσία, η Ουκρανία συμμετείχε, έδειξε τα προβλήματά της ήρθε να πει κάτι στους Έλληνες.

Δεν είμαστε οι «σουπερ ήρωες», οι «σούπερ άνθρωποι», βιώνουμε την αναπηρία μας καθημερινά και προσπαθούμε κάθε μέρα να εξελισσόμαστε χωρίς να προβληματίζουμε κάποιους, προσπαθούμε να επιβιώσουμε όπως επιβιώνουν όλοι.
Πρέπει αυτό που σκεφτόμαστε να το σκέφτομαι δυνατά και να το ακούει ο άλλος. Εμείς έχουμε μια ιδιαιτερότητα, δεν έχουμε νοητική στέρηση, απλά δυσκολευόμαστε στην κίνηση. Κανένας δήμαρχος δεν βιώνει το πρόβλημά μας, δεν χρειάζονται χρήματα να σκάψει και ρίξεις λίγο μπετό, να φτιάξεις μια ράμπα.
Πρέπει να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου, το χωριό Σαραντάπορο που βοήθησαν πάρα πολύ, το μεγάλο μου χορηγό κ. Νταβέλη, οι τοπικοί άρχοντες, που όλοι θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν τους αφήνει η γραφειοκρατία, όλους όσους προσφέρανε σε αυτό το τουρνουά που ονειρεύτηκα».
Στο τέλος ο κ. Βαζούρας υποστήριξε ότι οι προσπάθειες του αποβλέπουν οι αγώνες αυτοί να γίνουν θεσμός και του χρόνου να έρθουν περισσότεροι ξένοι αθλητές. Ήδη από σήμερα ξεκινά τη δουλειά για τη διοργάνωση του «Olympus Open 2017».

Keywords
Τυχαία Θέματα