Μικρές αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου

09:45 31/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του μαύρου χρυσού εμφάνιζαν μικρές διακυμάνσεις την Τρίτη το πρωί με την τιμή του μπρέντ να παραμένει πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι και την αγορά να έχει στραμμένη την προσοχή της στη συνάντηση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη.

Οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν οι χώρες του ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε αλλαγή των ποσοστώσεων παραγωγής εν μέσω ανοδικών τάσεων στις τιμές. Η προηγούμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ

τον Απρίλιο στο Κατάρ απέβη άκαρπη καθώς δεν οι χώρες-μέλη δεν συμφώνησαν να παγώσουν την παραγωγή στα τότε επίπεδα μετά την επιμονή της Σαουδικής Αραβίας να είναι το Ιράν μέρος της συμφωνίας.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Ιουλίου ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 50,32 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό κέρδιζε 0,65% για να ανέβει στα 49,65 δολάρια.

Η εταιρεία Suncor Energy ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της στη περιοχή της Αλβέρτας στο Καναδά όπου είχε αναγκασθεί να σταματήσει την παραγωγή πετρελαίου λόγω των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει.

Αναλυτές αποδίδουν την αύξηση των τιμών του μαύρου χρυσού πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι στις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές του Καναδά και τις αναταραχές στη Νιγηρία και στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Τύπο, το Ιράκ σχεδιάζει να αυξήσει την προμήθεια πετρελαίου κατά 5 εκ. βαρέλια τον Ιούνιο ενώ η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο αργότερα μέσα στο 2016.

The post Μικρές αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα