Ανατροπές στις Πανελλαδικές!Βάσεις-σχολές ανά επιστημονικό πεδίο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανακατατάξεις στις βάσεις αναμένονται μετά τις Πανελλαδικές του 2016.

Οι λόγοι εντοπίζονται στις διαφορές τόσο στη δυσκολία των μαθημάτων από πέρυσι ως φέτος αλλά και στις αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών για το 2016. Σύμφωνα

με όλες τις προβλέψεις των ειδικών, οι περισσότερες σχολές θα εκτοξευθούν προς τα πάνω.

Οι βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο και με την απώλεια των παιδαγωγικών λείπουν περίπου 2.000 θέσεις. Εν ολίγοις, οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα αρκεστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας έτσι τις βάσεις.

Συνολικά δεδομένου ότι τα θέματα την προηγούμενη χρονιά έριξαν τις βάσεις, εφέτος προβλέπεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, όπου υπάρχουν και οι περισσότερες σχολές, τα μαθηματικά αποτελούν πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι υποψήφιοι δεν τα πήγαν καλά και έτσι θα υπάρξει μια κάποια συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο η Βιολογία αποδείχθηκε δύσκολη για τους υποψηφίους ωστόσο και πάλι για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να τραβήξουν την… ανηφόρα.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο το γεγονός ότι η είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι, ίσως φέρει μείωση των βάσεων και εύκολη πρόσβαση σε αυτές με σχετικά χαμηλό βαθμό.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται κοντά και κάτω από τη βάση.

Το άρθρο Ανατροπές στις Πανελλαδικές!Βάσεις-σχολές ανά επιστημονικό πεδίο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα