Μετέφερε 40 μετανάστες στη χώρα μας τον συνέλαβαν

13:55 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι μόλις 21 ετών και μετέφερε σαράντα μετανάστες από το εξωτερικό προς τη χώρα μας χωρίς να διαθέτουν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης μετά από κινητοποίηση τους ,έσπευσαν στην Εγνατία Οδό -στο ύψος διοδίων Ανάληψης- προκειμένου να ακινητοποιήσουν το ι.χ φορτηγό που οδηγούσε ο 21χρονος. Οι

αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να σταματήσει , ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και στο ύψος του κόμβου Λαγκαδά εγκατέλειψε το φορτηγό του ,προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας , δεν τα κατάφερε και τον συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη συνδρομή διακινητών, στους οποίους κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 21χρονο, προκειμένου να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, που διενεργεί την προανάκριση, για «Παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της χώρας προς τα εσωτερικό», καθώς επίσης και για τα αδικήματα της «Αντίστασης» και της «Απείθειας».

Κατασχέθηκε το ι.χ φορτηγό ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Keywords
Τυχαία Θέματα