Σ. Φάμελλος: «Η ρύθμιση της αδειοδότησης των καναλιών είναι λαϊκή βούληση» (audio)

13:47 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο κ. Φάμελλος αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, που αφορά την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε πως η απόφαση «χαρακτηρίζει κατά τα φαινόμενα αντισυνταγματικό ένα τμήμα ενός

άρθρου του νόμου». Θύμισε μάλιστα πως ακόμη δεν έχουμε το σκεπτικό της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας, ούτε και το «διατακτικό» για το τί προτείνει το Συμβούλιο.

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε πως η ρύθμιση της αδειοδότησης των καναλιών, αφενός «είναι λαϊκή βούληση, το θέλει η κοινωνία» και αποτέλεσε και προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης και αφετέρου παραμένει συνταγματική επιταγή και ήταν εντολή του ίδιου του ΣτΕ, από το 2010. «Αυτοί οι δύο πυλώνες στους οποίους στηριζόμασταν δεν έχουν αναιρεθεί», υπογράμμισε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φάμελλος μίλησε για αναστολή και όχι ακύρωση της προσπάθειας αδειοδότησης των καναλιών και αναφέρθηκε σ’ ένα «κλειστό καρτέλ καναλαρχών», που νεμόταν μέχρι τώρα ένα δημόσιο αγαθό. Εκτίμησε μάλιστα, ότι η απόφαση του ΣτΕ δίνει ταυτοχρόνως και μία εντολή σε όσους εκβίαζαν και δεν δεχόντουσαν να συμβάλουν στην συγκρότηση του ΕΣΡ, να προχωρήσουν σ’ αυτήν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και αναφέρθηκε σε νομοθετική πρωτοβουλία, που θα κατατεθεί την Δευτέρα, για την έκδοση προσωρινών αδειών.

«Αυτή η κυβέρνηση τόλμησε και θέλησε να κάνει διαγωνισμό. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν και δεν ήθελαν. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, που συμπλήρωσε ότι «έχει τη δυνατότητα η πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψιν τις δικαστικές αποφάσεις, να αποκαταστήσει την νομιμότητα και να εκφράσει την βούληση της κοινωνίας».

Στην ερώτηση αν η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις, όπως διατείνεται η αντιπολίτευση ο κ. Φάμελλος σχολίασε «όσοι δεν εφάρμοζαν το Σύνταγμα 27 χρόνια, τώρα βγαίνουν τιμητές της Δημοκρατίας». «Η προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης της απόφασης του ΣτΕ και αναστολής της δημοκρατικής πορείας της χώρας και της εφαρμογής της τάξης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, κατά κάποιο τρόπο μας ενώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το σωστό. Όταν πιστεύεις στο σωστό, όταν πράττεις το δίκαιο, τα εμπόδια μπορεί να βγαίνουν και σε καλό» κατέληξε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα