Δυτική Μακεδονία: Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

13:47 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η άμεση επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο, συμφωνήθηκε ως κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη στην Αθήνα και στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ

κοι Δημητριάδης, Θεοφύλακτος και Ντζιμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης κ. Πλακεντάς, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα σωματεία εργαζομένων «Σπάρτακος», Ένωση, ΕΤΕ-ΔΕΗ και Διπλωματούχοι Μηχανικοί ΔΕΗ.

Στο ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου για 32.000 ώρες και όχι για 17.500 ώρες, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω επενδύσεις και λειτουργία τους και κατάργηση του τέλους (2ευρώ ανά τόνο) που επιβαρύνει το λιγνίτη, σε αντιστοιχία με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο.

Ο Υπουργός, απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη να επισκεφθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα τη Δυτική Μακεδονία.

Θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση της και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων τη ταύτιση θέσεων και την θετική πρόθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών, σχετικά με τον λιγνίτη, την Δημόσια ΔΕΗ, τους ρύπους, την στήριξη της περιοχής και την αποτροπή της βίαιης αποβιομηχάνισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα