Μετατροπή της ΣΕΚ Ναυπλίου σε ΔΙΕΚ ενηλίκων ζήτησε ο Γκιόλας

14:16 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To αίτημα μετατροπής της ΣΕΚ Επιδαύρου, σε ΔΙΕΚ ενηλίκων, υπέβαλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη.

Στην επιστολή του ο κ. Γκιόλας αναφέρει μεταξύ άλλων:»Στην τοπική κοινότητα Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) του Δήμου Επιδαύρου λειτουργεί η ΣΕΚ Επιδαύρου, με ειδικότητες πρωτότυπες, δυναμικές και ιδιαίτερα

χρήσιμες για μερίδα νέων συμπολιτών μας, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν κατάφεραν να αποφοιτήσουν από τα Λύκεια και έτσι εστράφησαν (ίσως και ορθά) στην άσκηση κάποιων τεχνών και ειδικοτήτων, για να εξασφαλίσουν τα επαγγέλματα αυτά, που και τους ίδιους θα βοηθήσουν, αλλά και στην πραγματική ανάπτυξη και την οικονομία θα προσφέρουν.
Τέτοιες είναι η Μελισσοκομία, η Τυροκομία-Γαλακτοκομία, η Λιθοξοϊα-Λιθοχαρακτική, ο Αγροτουρισμός (νέα προτεινόμενη ειδικότητα) και η Κοπτική Ραπτική.
Πιστεύω ότι η μετατροπή της καταργούμενης ΣΕΚ σε ΔΙΕΚ ενηλίκων αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που τυγχάνουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή ένα περιορισμένο σύνολο συμπολιτών μας, περιορισμένης εκπαίδευσης, αλλά συνειδητής και προσηλωμένης κατεύθυνσης, σε απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε τέχνες-τεχνικές και επαγγέλματα που προείπα ότι έχουν δυναμική και βοηθούν την παραγωγή σε πρωτότυπους ειδικούς και σαφώς παραγωγικούς τομείς, σχετιζόμενη κύρια με την πρωτογενή παραγωγή και κυρίως την αγροδιατροφική (Μελισσοκομία- Τυροκομία κ.ά)
Παρακαλώ να εξετασθεί η δυνατότητα λειτουργίας του προτεινόμενου ΔΙΕΚ, στον συγκεκριμένο διατιθέμενο χώρο (σε Γυμνάσιο που δεν λειτουργούσε) και σε μια περιοχή που αγκάλιασε, αποδέχθηκε και αξιολόγησε θετικότατα την ίδρυση και λειτουργία της υπάρχουσας αντίστοιχης ΣΕΚ».

φωτό: ερτ (βιβλιοθήκη)

Keywords
Τυχαία Θέματα