Για το τέλος της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

13:59 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Χώρα η οποία επιτρέπει τη θανατική ποινή δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ξεκαθαρίζοντας ότι η επαναφορά της εσχάτης των ποινών θα σήμαινε και το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

«Πιο εύκολα θα περάσει μια καμήλα από το μάτι της βελόνας, παρά ένα μη δημοκρατικό κράτος θα γίνει μέλος της Ε.Ε.», δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Welt» ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag Γκούντερ Κρίχμπαουμ(CDU).

Αν ο Πρόεδρος Ερντογάν εκμεταλλευτεί την κατάσταση «προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω

τα συνταγματικά δικαιώματα, τότε οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα γίνουν από δύσκολες έως απίθανες», δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στέλεχος των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών (CDU) Έλμαρ Μπροκ στην «Handelsblatt».

Αναφερόμενος στις μαζικές εκκαθαρίσεις που κορυφώνονται στην Τουρκία, ο Χριστιανοδημοκράτης Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν (CDU) τονίζει στην εφημερίδα «Die Welt» ότι « ο Πρόεδρος Ερντογάν εξαργυρώνει το πραξικόπημα προκειμένου να διευρύνει την εξουσία του, εξουδετερώνοντας την αντιπολίτευση».

«Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ως τώρα, η πολιτική της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολό της», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), συμμάχων της Μέρκελ, Αντρέας Σόιερ.

Εξίσου ανήσυχοι εμφανίζονται και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας Ρολφ Μούτσενιχ να καλεί την Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ να αντιμετωπίσει σκληρότερα τον κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα