Μεσσηνία: Πρόβλημα η ρευστότητα των παραγωγών για τα «Σχέδια Βελτίωσης»

12:16 4/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από διαφορετική αφετηρία λόγω προβλήματος ρευστότητας ξεκινούν οι παραγωγοί αναφορικά με τη διάθεσή τους να υποβάλλουν προτάσεις για το πρόγραμμα «Σχέδια Βελτίωσης».

Το ποσό της συμμετοχή που θα πρέπει να εμφανίσουν ότι διαθέτουν οι παραγωγοί, καθώς και οι εγγυητικές επιστολές σε περιπτώσεις που απαιτούνται είναι ο βασικότερος λόγος αποθάρρυνσής τους, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις για τα «Σχέδια Βελτίωσης». Αποτέλεσμα είναι να παίρνουν προβάδισμα οι αγροτικές επιχειρήσεις μεγάλων εκμεταλλεύσεων με

ευκολότερη πρόσβαση στις τράπεζες για δανεισμό και διαθέσιμη ρευστότητα.

«Οι παραγωγοί έχουν πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί που έχουν ανάγκες για μηχανολογικό εξοπλισμό και θα ωφελούνταν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, να μην έχουν τη δυνατότητα διάθεσης της δικής τους συμμετοχής. Δυστυχώς υπάρχει και δυσκολία δανεισμού από τις τράπεζες», είπε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Προϊστάμενος της ΔΟΑΚ Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος. Συμπλήρωσε επίσης πως: «Είναι αναγκαίο να στηριχθούν οι συνεπείς και φερέγγυοι παραγωγοί οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου και συνολικά στην οικονομία».

Να σημειωθεί πως, αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πρόσκληση των «Σχεδίων Βελτίωσης», και συγκεκριμένα των Δράσεων «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Ο προϋπολογισμός των δράσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 31.331.445 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως και τις 2/4/2018.

Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων () και στη συνέχεια ο φυσικός φάκελος κατατίθεται στη Δ.Α.Ο.Κ. του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου ή της έδρας του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα