Η λιχουδιά του Βασιλιά Λεοπόλδου που θέλει ένα λεπτό, θα αλλάξει τα πρωινά σου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

H φράση «το πρωί φάε σαν βασιλιάς» δεν έχει βγει τυχαία καθόλου και άλλωστε είναι γνωστό πως το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι το πλέον σημαντικό για την υγεία μας.

Αυτό που σίγουρα δεν έτυχε να δοκιμάσετε είναι η «λιχουδιά του Βασιλιά». Ένα εκπληκτικό πιάτο όνομα και πράγμα. Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή με βασιλική καταγωγή από την Αυστρία.

Το πιάτο, ήταν το αγαπημένο του Βασιλιά Λεοπόλδου II, ενός ιδιαίτερα σκληρού και αμφιλεγόμενου Βασιλιά. Η συνταγή, την οποία μας έφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης από το οδοιπορικό

του στην Αυστρία, έχει υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο, γι αυτό μπορείτε να την κάνετε τώρα που μιλάμε.

Υλικά

6 Αυγά
60 γρ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι
λίγο αλάτι
γάλα όσο τραβήξει περίπου μισό λίτρο
προαιρετικά σταφίδες

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά ασπράδια και κρόκους, στους κρόκους βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, και λίγο αλάτι ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα μίγμα.

Χτυπάμε και τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη ενώνουμε τα υλικά. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι, να ζεσταθεί καλά, και ρίχνουμε μια ποσότητα από το μίγμα, να γίνει μια πίτα, αναποδογυρίζουμε και τη σπάμε να ψηθεί καλά. Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μίγμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια μαρμελάδα.

Το άρθρο Η λιχουδιά του Βασιλιά Λεοπόλδου που θέλει ένα λεπτό, θα αλλάξει τα πρωινά σου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα