Μελέτες για τους παραδοσιακούς οικισμούς

09:25 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τμήμα της μελέτης ανάδειξης των οικισμών της δημοτικής ενότητας Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου ως παραδοσιακών, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση ανάλογης μελέτης, για τους οικισμούς της δημοτικής ενότητας Τυλίσου.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται από τους μελετητές του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τα στελέχη του Δήμου και αφορούν μια τις αναπτυξιακές προσπάθειες που γίνονται μέσω αυτών των μελετών, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο έργο εργάστηκαν

20 ομάδες μηχανικών – μελών του ΤΕΕ/ΤΑΚ, αποτελούμενες από περισσότερους από 100 μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, καλύπτοντας κάθε απαίτηση του προγράμματος.
Στη μελέτη περιλαμβάνονται πλήρεις φάκελοι για κάθε οικισμό, με σχέδια, τεύχη τεκμηρίωσης και αναλυτικές τεχνικές εκθέσεις με τα στοιχεία της γεωγραφικής και ιστορικής ταυτότητας κάθε οικισμού, της αρχιτεκτονικής του φυσιογνωμίας, την απογραφή του πολεοδομικού του πλούτου, πλούσιο υλικό τεκμηρίωσης, προτεινόμενες παρεμβάσεις, ειδικούς όρους δόμησης και προστασίας.
Οι οικισμοί που πληρούσαν τα κριτήρια και συμπεριελήφθησαν στην μελέτη είναι: Αηδονοχώρι, Αστυράκι, Αχλάδα, Γωνιές, Δαμάστα, Καλέσα, Καμαράκι, Καμάρι, Καμαριώτης, Καβροχώρι, Κεραμούτσι, Κορφές, Κρουσώνας, Λουτράκι, Μάραθος, Μονή, Ροδιά, Σάρχος, Τύλισος και Φόδελε.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για μελέτες που θωρακίζουν το Μαλεβίζι και την ιστορία του, προστατεύουν τις ιδιαιτερότητες κάθε οικισμού, αναδεικνύουν την παράδοση και τον πολιτισμό μας, ενώ παράλληλα, αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για πρόσβαση σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών έργων στους οικισμούς του Δήμου μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα