Κατασκευάζεται σχολικό συγκρότημα

09:22 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά τις επόμενες μέρες η κατασκευή νέου κτιρίου για το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο και 2θέσιο Νηπιαγωγείο Κοκκίνη Χάνι, στην τοποθεσία «Κοψάς» της Δημοτικής Κοινότητας Ανώπολης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ που έγινε στο Δήμο Χερσονήσου.

Το σχολικό συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. δομημένου χώρου, περιλαμβάνονται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, κυλικείο, χώρος φαγητού,

κουζίνα, γραφεία διδασκόντων, βιβλιοθήκη, μικρό ιατρείο, δύο ανοιχτά γήπεδα, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, θα υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται σε επίπεδα με χωριστούς χώρους για τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, με παρτέρια, βρύσες, σκίαστρα, περιμετρική φύτευση και ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑΜΕΑ σύμφωνα με τη μελέτη προσβασιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα