Με 153 ψήφους υπέρ, ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο – Διαφοροποίηση Β. Κατριβάνου για «κόφτη» και «υπερταμείο» (video)

22:47 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 153 Ναί και 145 Οχι υπερψηφίστηκε στη βουλή το πολυνοσχεδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κυβερνητική πλειοψηφία βγήκε τραυματισμένη στην ψηφοφορία επί των άρθρων, όπου η Βασιλική Κατριβάνου καταψήφισε τις διαταξεις για τον κόφτη και το υπερταμειο.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πηγές του κυβερνώντος κόμματος, δεν τίθεται θέμα διαγραφής της Βασιλικής Κατριβάνου,

ωστόσο σημείωναν, η ίδια η κ. Κατριβάνου θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτησή της θα είναι η ενδεδειγμένη κίνηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, ίσως άμεσα. Είχε προηγηθεί μια θυελλώδης συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με οξύτατες επιθέσεις εκατέρωθεν.

«Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Εχει μετατραπεί σε κόμμα διαμαρτυρίας η ΝΔ, δεν προτείνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Ο κ. Μητσοτάκης με υβριστικό τρόπο λέει όχι σε όσα η παράταξη του ψήφισε τον Αύγουστο του 2015», είπε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.

«Ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως μαγκιά, πατώντας σε θεωρίες και λαϊκισμό. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Υπήρξε συνειδητή μεθοδική, πολυετής, κυνική και αδίστακτη πολιτική απάτη. Θα κουβαλάτε για πάντα αυτό το ιστορικό στίγμα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εσείς ξεπουλάτε, οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος. Ο κ. Τσίπρας στήνει παγίδες αλλά πέφτει ο ίδιος μέσα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Από το νέο μνημόνιο, θα πληγούν όχι μόνο οι αγρότες οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άλλοι κλάδοι, αλλά επιπλέον, δεν θα αποδώσουν τα μέτρα και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, όπως έγινε και με τα προηγούμενα μνημόνια», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος αιτιολόγησε την επιμονή του σε αυτή λέγοντας πως μόνο με μια κυβέρνηση 250 εδρών θα μπορεί η χώρα να απολαμβάνει εμπιστοσύνης, να έρθουν επενδύσεις και να επιστρέψουν οι καταθέσεις.

«Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και τα ψέμματα οδήγησαν την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία. Τα σπίτια των ελλήνων στα κοράκια της αγοράς. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου η συμφωνία που φέρνει στην Βουλή ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μηνμόνια με έναν νόμο», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγορώντας την για απύθμενο θράσος και τονίζοντας, ότι μαζί με τους πανηγυρισμούς της για το κλείσιμο της αξιολόγησης περίσσεψαν και τα ψέματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

The post Με 153 ψήφους υπέρ, ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο – Διαφοροποίηση Β. Κατριβάνου για «κόφτη» και «υπερταμείο» (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα