Σ. Θεοδωράκης: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό (video)

20:48 22/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εσείς ξεπουλάτε, οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος. Ο κ. Τσίπρας στήνει παγίδες αλλά πέφτει ο ίδιος μέσα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην Βουλή, κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου.

Και πρόσθεσε: Το 2015 λέγαμε φέρτε συμφωνία γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες,

φέτος λέγαμε να τελειώσει η αξιολόγηση γιατί θα αναγκαστείτε να τα πουλήσετε όλα. Σφυρίζατε αδιάφορα. Ο χρόνος είναι το πραγματικό χρήμα στην πολιτική. Και οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό.

Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων: Σήμερα ψηφίζεται με θρήνο η εκχώρηση της διαχείρισης ττης περιουσίας του κράτους, στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν μπορούμε να πουλάμε τα δίκτυα ενέργειας. Υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος.

Είμαστε μπροστά στην δημιουργία μιας νέας αποικιοκρατίας. Το Ποτάμι θεωρεί ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η μεταφορά όμως του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά διοικείται από τους δανειστές δεν εγγυάται το δημόσιο συμφέρον.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήρθαν στην εξουσία διχάζοντας τον ελληνικό λαό και τώρα η κυβέρνησή τους εκχωρεί αρμοδιότητες που έχει το κράτος και η Ελληνική διοίκηση. Αν είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία. Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, προσθέτουν συνεχώς φόρους και αποστρέφονται τον ανταγωνισμό. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά στο κόμμα και τις συντεχνίες. Την συνταγή την ακολούθησαν και άλλες κυβερνήσεις. Φόροι, περισσότεροι φόροι.

Το Ποτάμι έκανε παρεμβάσεις που μπορούν να εξοικονομήσουν 3,6 δισ. ευρώ. Που είναι τα έσοδα από τις λίστες των μεγάλων φοροφυγάδων; Μετά απο κάθε σκληρή διαπραγμάτευση, ανεβάζετε τους φόρους. Έλεος, μην διαπραγματεύεστε άλλο.

Οι Έλληνες με τα σημερινά μέτρα χάνουν ένα μηνιάτικο. Ασφυξία, αυτό το αίσθημα κυριαρχεί στους πολίτες. Στον φορολογούμενο, τον συνταξιούχο, στον επιχειρηματία.

Στα νοσοκομεία κατάρρευση, ασφυξία στους νέους επιστήμονες, οι επιχηρηματίες βλέπουν το ημερολόγιο σαν ταινία τρόμου. Στην Παιδεία και τον πολιτισμό, ισοπέδωση αντί της αριστείας. Στα Πανεπιστήμιο, επιστροφή στο χτες. Στην ύπαιθρο, παρατημένοι πρόσφυγες, στο έλεος κάθε μαφίας.

Ο λαϊκισμός σας, οι απάτες σας που βαφτίζετε τώρα αυταπάτες επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής. «Όλοι οι ίδιοι είναι, όλοι ψεύτες είναι»,φωνάζει ξανά ο κόσμος. Οι πολίτες πιστεύουν ότι το κράτος είναι μια μαύρη τρύπα.

Η κυβέρνηση παίζει με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Εμπλέκεται ο στρατός στην πρσπάθεια να ξεχάσει ο κόσμος όσα του έχουν υποσχεθεί. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση «ότι να ΄ναι». Επιλέγει την αύξηση των φόρων αντί για περιστολή των δαπανών. Ποιά επιχείρηση θα μείνει στην Ελλάδα με αυτούς τους φόρους; Οι ειλικρινείς φορολογούμενοι γίνονται φτωχότεροι. Ο φόβος δεν αρκεί. Χρειάζονται έσοδα.

Ζητάμε οι τράπεζες να δώσουν την δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους, προτού πωληθούν σε ξένους. Η Κύπρος το έκανε. Ζητάμε μηχανισμό για περιστολή των δαπανών σε σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Υπάρχουν 55 Γενικοί Γραμματείς, προστίθενται και άλλοι. Οι μισθοί τους είναι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ που ζητάτε πίσω από τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση μπερδεύει το συμφέρον της με το συμφέρον των πολιτών. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται διεθνής οικονομικός έλεγχος, αλλά δεν επιβλήθηκε έλεγχος στο σύνολο της δημόσιας περιουσιάς.

Μπήκατε σε κόντρα με το ΔΝΤ αλλά ο κ. Παππάς πήγε σαν βρεγμένη γάτα στις ΗΠΑ για να ζητήσει συγγνώμη. Τι θέλετε από το ΔΝΤ, να μείνει ή να φύγει; Στο χρέος είμαστε με τον Σόιμπλε ή το ΔΝΤ;

Αναφέρθηκε στις καταγγελίες γυναικών κατά του πρεσβη της Βενεζουέλας και ζήτησε απάντηση από την κυβέρνηση. Να υπερασπιστεί τις γυναίκες και να μην συγκαλύπτει.

Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, χρειάζεται νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις, στόχοι και αποφασισμένη ηγεσία. Αυτό ζητά το Ποτάμι, μια νέα αρχή ένα new deal. Διαφορετικά τα μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τα μέτρα που ψηφίζονται είναι δείγμα του αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έγιναν επαγγελματίες του λαϊκισμού. Επιλέξατε να αποκοπείτε από τη δημιουργική κοινωνία. Επιλέξατε την περιχαράκωση στα όρια του εθνικολαϊκισμού. Βαδίζετε λοιπόν μόνοι σας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

The post Σ. Θεοδωράκης: Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα