Μάγεψε … ο Faethon Olympus Marathon «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ» 2017

20:33 9/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο Faethon Olympus Marathon «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ» 2017 που ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς η συμμετοχή των αθλητών που έδωσαν το παρόν από όλο τον κόσμο άγγιξε τις 600.

Μεγάλη ήταν για μια ακόμη φορά η συμμετοχή κόσμου που αγκάλιασε και στήριξε τη διοργάνωση που σκοπό έχει να αναδείξει τον Όλυμπο και τις ομορφιές

του και κυρίως την Θεσσαλική πλευρά του μυθικού βουνού.

Ο Θανάσης Πιτένης(πρόεδρος «Faethon Olympus Marathon) μαζί με τους συνεργάτες του και τους εκατοντάδες εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα για την επιτυχία των αγώνων, έριξαν πολύ δουλειά όλες αυτές τις ημέρες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Στον αγώνα των 44 χιλιομέτρων στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Σιαμήτρας από την Λεπτοκαρυά Πιερίας με χρόνο 5:52:10΄, λίγο περισσότερο από το χρόνο που είχε κάνει το 2015 που είχε αναδειχθεί νικητής του «Faethon Olympus Marathon».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Ελευθερίου από το Καρπενήσι που πήρε μέρος για πρώτη φορά και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές του Ολύμπου, με χρόνο 5:57::36΄,

και στην τρίτη θέση με χρόνο 6:01:18΄ ο Σλαβομίρ Μάτρας που έκανε λόγο για πολύ καλή διοργάνωση.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε μετά από 7:02:06΄ η Γκεκόσκα Καρτατζίεβα που μίλησε για μια πολύ δύσκολη διαδρομή με απίστευτες φυσικές ομορφιές. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Μυρσίνη Κόλιφα με χρόνο 7:22:11΄ και στην τρίτη θέση η Ιωάννα Χουρίδου με χρόνο 7:34:38΄.

Προηγήθηκε ο τερματισμός του Rupicapra των 20 χλμ όπου στην πρώτη θέση στους άνδρες τερμάτισε ο Κώστας Γιαννόπουλος με χρόνο 2:21:23΄, στη δεύτερη θέση ο Αριστείδης Γκισλής με χρόνο 2:32:51΄και στην τρίτη θέση ο Χρήστος Ζηλιασκούδης με χρόνο 2:36:11΄.

Στις γυναίκες στην πρώτη θέση τερμάτισε η Μαρία Μαλάϊ με χρόνο 2:52:42΄, ακολούθησε η Veni Dinpari με χρόνο 3:16:40΄και στην τρίτη θέση η Δέσποινα Τροίρη με χρόνο 3:29:06΄.

ο Γιώργος Κατσιαντώνης (βουλευτής Ενωση Κεντρώων Λάρισας) με τον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή του Faethon Λάζαρο Ρήγο

Το παρών στους σημερινούς αγώνες του 6ου «Faethon Olympus Marathon» στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας έδωσαν ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Βασίλης Τσακίρης, ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία Κωνσταντίνος Σκριάπας και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί ότι χθες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή και για δεύτερη χρονιά ο 3ος αγώνας 13 χιλιομέτρων FaethonTrail ,στα πλαίσια της μεγάλης διοργάνωσης του Μαραθωνίου του Ολύμπου με την ονομασία FAETHON OLYMPUS MARATHON στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.

Ο 6ος κατά σειρά F.O.M. που έγινε θεσμός πλέον για την περιοχή της Θεσσαλίας και της Ελασσόνας γίνεται στις κορυφές του Ολύμπου ενός μεγάλου βουνού με τεράστιο όνομα και αίγλη αναδεικνύοντάς το σε όλον τον κόσμο .Ο αγώνας ,επιπλέον αναδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας των αθλητών αλλά και του ομαδικού πνεύματος σε όλους τους τομείς .

Τα αποτελέσματα του FaethonTrail έχουν ως εξής:

Ανδρες : 1ος Φουσιάδης Νικόλαος (1.10. 45”) -2οςΠαπαθανασίου Ελευθέριος- 3οςΜαλαμίδης Αθανάσιος

Γυναίκες :1η Μπουρουζίκα Ελένη (1.30) (Συλλόγου DRCLUB) – 2η Ζάχου Ιουλία – 3ηΛαμπαδιάρη Αθανασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα