Τα μανιτάρια «σκότωσαν» τη 41χρονη

19:04 9/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δηλητηρίαση από μανιτάρια φαίνεται να οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης Ρωσίδας τουρίστριας και η μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας του συζύγου της, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του

Ιατροδικαστικού Τμήματος του νοσοκομείου, Αριστείδης Τσατσάκης.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής τα συμπτώματα της εν λόγω δηλητηρίασης εμφανίζονται με καθυστέρηση 2-3 ημερών και τέτοιου είδους δηλητηριάσεις, είναι συνηθισμένες σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και όχι τόσο στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσατσάκης, ακόμη και αν γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις δεν πρόκειται να φανεί η τοξική ουσία που προκάλεσε τη δηλητηρίαση.
Η εκτίμηση αυτή έγινε μετά την κατάθεση της 14χρονης κόρης του ζευγαριού, που είπε ότι οι γονείς της είχαν καταναλώσει μανιτάρια δύο ημέρες πριν έρθουν στην Κρήτη για διακοπές, αλλά και στο σημάδι που υπήρχε στο πρόσωπο της 41χρονης.
Ο 45χρονος άνδρας έχει υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται μη αναστρέψιμη, καθώς έχουν καταστραφεί ζωτικά του όργανα.
Ως γνωστόν την επομένη της άφιξής τους σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου η μητέρα, δεν αισθανόταν καλά και έστειλε την κόρη της να ειδοποιήσει τους ανθρώπους του ξενοδοχείου. Ενημερώθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ και μέχρι να πάνε για τις πρώτες βοήθειες από το ξενοδοχείο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. Ο άνδρας της βρέθηκε με τον τρίχρονο γιό τους, σε πολύ κακή κατάσταση και στην αρχή μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική, λόγω της περίεργης συμπεριφοράς του, όμως αμέσως σχεδόν μετακινήθηκε στην παθολογική και από εκεί στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.
Τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού έχουν επιστρέψει στη χώρα τους, κοντά στους παππούδες τους, μετά την παρέμβαση της Ρωσικής πρεσβείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα