Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει σχέση με την Κεντροαριστερά

17:26 9/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά, υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τώρα, χρειάζεται νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Πρόσθεσε ότι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και ανέφερε ότι αν δεν αλλάξουν τα (εκλογικά)

ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, «ώστε να συνετιστούν», το αδιέξοδο της χώρας θα εντείνεται, ενώ προηγουμένως έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» στην οποία επιδίδονται η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόσθεσε ότι η ΔΗΣΥ είναι η μόνη παράταξη που έχει καταθέσει το «Σχέδιο Ελλάδα», το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για προγραμματική συμφωνία.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά, χαρακτήρισε την πολιτική του ως «συντηρητική δεξιά πολιτική», πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει προδώσει όλες τις αξίες της αριστεράς, «έχει κάψει την ελπίδα» του ελληνικού λαού στον οποίο δεν αξίζει η παραίτηση και καθημερινά «γίνεται όλο και περισσότερο «ένα» με τον συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο».

Ερωτηθείσα για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από την αρχή της κρίσης, είπε ότι αναμφίβολα έγιναν συμβιβασμοί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τότε η χώρα είχε έλλειμμα 35 δισ. ευρώ, ενώ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλεόνασμα και ένας ορισμένος ρυθμός ανάπτυξης.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την «αλλοπρόσαλλη πολιτική του πισωγύρισε τη χώρα» και τώρα προσπαθεί να την επαναφέρει ανεπιτυχώς.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Καμμένο, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για αντιθεσμικές ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν και έθεσε το ερώτημα γιατί τον καλύπτει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται καμία έρευνα και έλεγχο σε ό,τι την αφορά. Αναφορικά με τις αποκαλύψεις του κ. Γ. Βαρουφάκη, η κ. Γεννηματά είπε ότι το καλοκαίρι του 2015 σε δική της ερώτηση, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για Plan B που ήταν εν γνώσει του και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ από την κοινωνική βάση, πρόσθεσε ότι ο μόνος που ανοιχτά έχει πει ότι θα πράξει το ίδιο είναι ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ενώ αναφορικά με τον Γ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών συμμετέχει στη ΔΗΣΥ».

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα