Μ. Κύρκος : «Η λύση για τα εθνικά θέματα είναι στα χέρια μας» (audio)

19:07 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εγώ θα στήριζα Κλίντον, γιατί ο Τραμπ με την πολιτική του μου δίνει μια αβεβαιότητα και είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές.

Ερωτηθείς για το πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα η εκλογή του ενός ή του

άλλου υποψηφίου εξήγησε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «στην εξωτερική πολιτική φαίνεται πολύ αδύναμος» καταλογίζοντάς του «έλλειψη γνώσεων».

Αν και ξεκαθάρισε ότι «η λύση για τα εθνικά θέματα και το κυπριακό είναι στα δικά μας χέρια» πρόσθεσε ότι «το Κυπριακό είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο κι έφθασε εκεί και με την πίεση Ομπάμα». «Πρώτη φορά έχουμε φθάσει σε μια πρόταση λύσης» επεσήμανε εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση ότι την ίδια πολιτική, πιέζοντας για μια λύση, θα ακολουθήσει και η κυρία Κλίντον.

Αναφερόμενος στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης υπογράμμισε ότι «εμείς οι ίδιοι, στηριγμένοι στις ανάγκες της δικής μας οικονομίας, πρέπει να κάνουμε τις προτάσεις μας» εκφράζοντας, όμως, το φόβο ότι και πάλι «θα εφαρμόσουμε όσα οι δανειστές αποφασίσουν». «Ελπίζω η αξιολόγηση να γίνει με επωφελείς όρους, γιατί και οι επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν και οι πολίτες να ανακουφιστούν» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα