Κίνα: Αυξημένες διαδικτυακές πωλήσεις για την «Ημέρα των Εργένηδων»

17:47 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αύξηση των αποστολών τους, τις επόμενες ημέρες, αναμένουν οι κινέζικες εταιρείες κούριερ, ενόψει της Ημέρας των Εργένηδων (Single’s Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου.

Oι εταιρίες κούριερ αναμένεται να παραδώσουν πάνω από 1 δισεκ. πακέτα τις ημέρες μετά από την Παρασκευή που είναι «Ημέρα των Εργένηδων», η μεγαλύτερη ημέρα διαδικτυακών αγορών στον κόσμο.

Την παραπάνω πληροφορία έδωσε ο Λιου Τζουν, αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Ταχυδρομικού Γραφείου, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των παραδόσεων αναμένεται να είναι αυξημένος κατά

35% σε σχέση με πέρυσι.

Αρχικά η Ημέρα των Εργένηδων εορταζόταν με ποτά και πάρτυ, τα τελευταία χρόνια όμως την εκμεταλλεύθηκαν οι εταιρίες διαδικτυακών αγορών και κατέληξε να σηματοδοτεί μια ημέρα αυξημένης κατανάλωσης μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Οι πωλήσεις κατά την «Ημέρα των Εργένηδων» ήδη ξεπερνούν τη λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday) στις ΗΠΑ και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Boxing Day) στη Βρετανία. Να σημειωθεί ότι, οι πωλήσεις σε μια μόνο ιστοσελίδα αγορών, την Tmall, ανήλθαν πέρυσι στα 91,2 δισεκ. γιουάν (περίπου 14 δισεκ. δολάρια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα