Ορεστιάδα: Κυρώσεις για πάνω από 300 οι ιδιοκτήτες φορτηγών που δεν εγκατέστησαν σύστημα ABS

18:45 8/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιμέτωποι με αυστηρές διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις θα βρεθούν ιδιοκτήτες φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και σιλό , οι οποίοι δεν φρόντισαν να εγκαταστήσουν εγκαίρως σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση ABS (ΣΑΠ), βάση σχετικής απόφασης του υπουργείου Μεταφορών το οποίο αφορά οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά ή εισήχθησαν στη χώρα μετά από την 1/1/1999.
Μετά από πολλές παρατάσεις που δόθηκαν, τελικά καταληκτική ημερομηνία εγκατάστασης του συστήματος ορίστηκε η 31η Οκτωβρίου 2016. Σύμφωνα

με πληροφορίες από τη διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ορεστιάδας, στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας, οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων που δεν συμμορφώθηκαν με την οδηγία, ξεπερνούν τους τριακόσιους. Αποτέλεσμα θα είναι να μην υπάρχει δυνατότητα διενέργειες περιοδικών τεχνικών ελέγχων των οχημάτων τους από τα ΚΤΕΟ, ενώ σε περίπτωση ελέγχου από ειδικά μικτά κλιμάκια της υπηρεσίας, αφαιρείται η άδεια κυκλοφορία και οι πινακίδες και για να επιστραφούν απαιτείται βεβαίωση εγκατάστασης του συστήματος ABS και καταβολή χρηματικού προστίμου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα