Λήμνος: Ημέρες Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας

11:35 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα εορταστούν φέτος οι «Ημέρες Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας» στη Λήμνο, που λαμβάνουν χώρα για 13η χρονιά.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται η άφιξη πολυμελούς αντιπροσωπείας από τη Ρωσία, που έρχεται με σκοπό το προσκύνημα στους τάφους των Ρώσων προσφύγων, ενώ θα συμμετάσχει και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των «Ημερών της Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00

θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων- Πεσόντων Αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας, στον Ρωμέικο Γιαλό, καθώς επίσης και στο μνημείο των των ναυτών Α. Ορλώφ και Στ. Σενιάβιν.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Ρωσικό Νεκροταφείο στην Πούντα, όπου στις 09:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν ομιλίες μελών της αντιπροσωπείας, εκπροσώπων των τοπικών αρχών , απογόνων των ρώσων προσφύγων, κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών. Εν συνεχεία, στις 10:45 το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επίσκεψη στον Α’ ρωσικό προσφυγικό τάφο στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πορτιανού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:00 η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Ν. Κούταλη, όπου θα επισκεφθεί τον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας και θα ακολουθήσει συναυλία ρώσων και ελλήνων καλλιτεχνών.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 09:45 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ρωσικό τμήμα του Συμμαχικού Νεκροταφείου του Μούδρου και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση λουλουδιών. Στις 10:15 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας στον Μούδρο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ρώσων ναυτών.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 20:30,θα πραγματοποιηθεί συναυλία ρώσων καλλιτεχνών στη Μύρινα, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία Ελλήνων και Ρώσων ιερέων στον Καθεδρικό Ναό της Μύρινας και θα ακολουθήσει κατάθεση λουλουδιών στους τάφους Ελλήνων Ιερέων, πεσόντων για την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό. Η αποστολή θα αναχωρήσει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα