Χίος: «Να τα λέμε και αυτά!», διπλό περιστατικό με παράδοση πορτοφολιών από πρόσφυγες & μετανάστες!

11:25 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διπλό περιστατικό με παράδοση πορτοφολιού από πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά η εντύπβωση που είχε δημιουργθεί ήταν πως πρόκειται για το ίδιο περιστατικό, και αφοορύσε πρόσφυγες- μετανάστες που παρέδωαν πορτοφόλι.

Όμως η διαφορετική εθνικότητα έδειξε ότιπρόκειται για δύο διαφοιρετικά συμβλάντα.

Στην πρώτη περίπτωση πατέρας και γιος από τη Συρία παρέδωσαν τσαντάκι στον υπεύθυνο του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Σούδα, όπου μέσα είχε πιστωτικές κάρτες και άλλα έγγραφα. Το είχε βρει ο γιος μέσα στο Δημοτικό Κήπο και αφού το πήγε στον πατέρα

του, έγινε η παράδοση.

Στο δεύτερο συμβάν δύο πακιστανοί στην καταγωγή που εργάζονται ήδη στη χώρα μας βρήκαν σε κεντρικό σημείο της πόλης πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και κάρτες.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ο κάτοχός του, Μιχάλης Γαλάτουλας, μας είπε:

«Χτύπησε το τηλέφωνο μου, μια κυρία ρώτησε το όνομα μου το οποίο κ επιβεβαίωσα. Μου είπε ότι 2 άνθρωποι από το Πακιστάν που γνωρίζει, βρήκαν το πορτοφόλι μου και της το έδωσαν για να ψάξει σε ποιον ανήκει

Το πορτοφόλι μου είχε πέσει 15 λεπτά πριν στην οδό Βενιζέλου. , όπως ανεβαίνουμε για τη Βιβλιοθήκη Κοραή

Οι δυο πακιστανοί είναι εδώ, μεροκαματιάρηδες περίπου 30 χρόνων και μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Μου ζήτησαν να ελέγξω το πορτοφόλι πριν το πάρω.

Είδα όντως ότι ήταν άθικτο με όλα τα χρήματα μέσα, κάρτες κλπ.

Ευγενέστατοι, δεν ζήτησαν κάτι, γνωριστήκαμε, τους ευχαρίστησα κ φύγαμε», μας είπε.

Δεν μου αρέσει η δημοσιότητα, πήρα τηλέφωνο όμως αμέσως σε εφημερίδα (σημείωσε τη σχετική είδηση είδαμε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ) για να δείξω και αυτή την πλευρά την οποία βίωσα. Να τα λέμε και αυτά!», κατέληξε ο Μιχάλης Γαλάτουλας, μηχανολόγος μηχανικός, και πατέρας μιας κορούλας 3 μηνών.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα