Λήγει σήμερα η περιόδος διαθεσιμότητας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

12:43 22/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Σήμερα Σάββατο, λήγει η περίοδος διαθεσιμότητας καθώς εκπνέει το οκτάμηνο για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους,ενώ από τη Δευτέρα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση.Μετά την έκδοση των οριστικών τελικών πινάκων από το ΑΣΕΠ μόνο 526 σχολικοί φύλακες είναι διοριστέοι,ενώ οι υπόλοιποι 1.044,οι οποίοι είχαν κάνει αιτήσεις για τοποθέτηση σε νέα θέση και δεν περιελήφθησαν στους πίνακες διάθεσης,θα εγγραφούν στη λίστα με τον αριθμό των απολύσεων.
Όμως,
κάποιοι εξ αυτών έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή με κύριες αγωγές και παραμένουν στην εργασία τους.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχοι διερευνούν το ενδεχόμενο να κάνουν εφέσεις κατά δικαστικών αποφάσεων που έκριναν την ένταξη σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα ως παράνομη και καταχρηστική.

Στους τελικούς πίνακες διάθεσης του ΑΣΕΠ μπήκαν 1.787 εκπαιδευτικοί και προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις, δηλαδή εκτός μένουν 78 εκπαιδευτικοί και όσοι δεν καλύψουν τις θέσεις από τη διαδικασία κινητικότητας.Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ περίπου 200 «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί θα απολυθούν.

Σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα «δουλειά για όλους».

Σήμερα Σάββατο, οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι παρά τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη χθες ότι «οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν».

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση «να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 23 Μάρτη να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής»..
Keywords
Τυχαία Θέματα