Τσίπρας: «Πλεόνασμα δυστυχίας και αίματος»

09:28 22/3/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Σφοδρή επίθεση κατά την κυβέρνησης εξαπέλυσε την Παρασκευή από τα Ιωάννινα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πλεόνασμα δυστυχίας και αίματος».« Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της
χώρας» το, κοινωνικό μέρισμα, που θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους.

Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, όπως είπε, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι».

Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε και στον πρωθυπουργού, διερωτώμενος: «Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη, δυο- τρία κατοστάρικα;» , ενώ αποκάλεσε «αλχημιστή» το Γιάννη Στουρνάρα προσθέτοντας ότι το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ' αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη, της σημερινής πολιτικής».

Παράλληλα χαρακτήρισε τη συμφωνία με την τρόικα «ως νέο μνημόνιο» και κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν το νέο πολυνομοσχέδιο που «προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες νέες απολύσεις στο Δημόσιο».

Για τις τράπεζες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το colpo grosso, να παραμείνουν στα χέρι ιδιωτών και να προστατευτούν από την κοινωνία που τις χρηματοδοτεί, ενώ υποσχέθηκε , ότι «το έγκλημα του PSI και το έγκλημα των τραπεζών δεν θα μείνει ατιμώρητο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας , εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου, στις επερχόμενες εκλογές, θα νικήσει η Αριστερά και αυτό, όπως είπε, είναι ιστορική ευθύνη, ενώ έκανε άνοιγμα στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «στον δεύτερο γύρο όπου δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει του ΚΚΕ, θα τον στηρίξουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ήπειρο, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να την επισκεφτεί «για να δει το success story της κυβέρνησης», σε μια περιοχή με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
-------------------------------------

«Ο κ. Τσίπρας εκφράζει πλέον την "επανάσταση" της μιζέριας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι επιλέγει συνειδητά το δρόμο του ξεπερασμένου πολιτικάντη. «Μίζεροι συλλογισμοί, μίζερα λόγια, μίζερη στάση», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα