Λέσβος: Τοπικά προϊόντα στο Ευρωκοινοβούλιο-Το Χριστουγεννιάτικο δώρο των Οικολόγων-Πράσινων

08:47 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καλάθια δώρων με προϊόντα από τη Λέσβο θα προσφέρουν αυτά τα Χριστούγεννα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ήδη τα προϊόντα έχουν συσκευαστεί και αναμένεται να ταξιδέψουν για τις Βρυξέλλες. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι επέλεξαν να προσφέρουν λάδι, μέλι και πάστα ελιάς, από την ΚοινΣΕΠ «Μοδούσα», τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου και τοπικό παραγωγό της Γέρας.
Την πρωτοβουλία του εγχειρήματος είχε η ομάδα Λέσβου της «Αλληλεγγύης

για Όλους» όπου με τη βοήθεια του εκπροσώπου των Οικολόγων – Πράσινων, στα καλάθια δώρων που θα μοιράσει φέτος τα Χριστούγεννα η Ομάδα των Πρασίνων στην Ευρωβουλή, επιλέχθηκαν λεσβιακά προϊόντα. Λάδι τη «Μοδούσα» και μέλι από τον Συνεταιρισμό, αλλά και πάστα ελιάς από τοπικό παραγωγό της Γέρας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο Δημήτρης Βουρέλλης, από το τμήμα της «Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» της τοπικής ομάδας Λέσβου της «Αλληλεγγύης για όλους» τόνισε:
«Σαν τοπική ομάδα της «Αλληλεγγύης για όλους» σκοπεύουμε, η ολοκλήρωση της παραγγελίας να μην αποτελέσει την κατάληξη αλλά την έναρξη της πρωτοβουλίας μας.
Τα λεσβιακά προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας και οι συνεταιρισμοί μας έχουν στο δυναμικό τους μια νέα γενιά εξωστρεφών και συνειδητοποιημένων μελών, που είναι πρόθυμα να αναπτύξουν νέα και διαφορετικά δίκτυα διανομής.
Χάρη σε αυτούς τους δύο παράγοντες οι σημερινοί συνεταιρισμοί έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν αυτό που είναι το ζητούμενο για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες: την εμπορική επιτυχία και την οικονομική βιωσιμότητα. Συνεταιριστικές επιχειρήσεις που θα εξασφαλίζουν εισόδημα στα μέλη τους και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούνται.»

Keywords
Τυχαία Θέματα