Λέσβος: Τον 2ο αγώνα δρόμου μνήμης και τιμής διοργανώνει ο δήμος

10:30 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγώνα δρόμου αλλά και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μνημείο εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους Ναζί διοργανώνει ο δήμος Λέσβου υλοποιώντας σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μη ξεχαστεί το κομμάτι αυτό της ιστορίας.

Tο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το νομικό πρόσωπο πολιτισμού και αθλητισμού, διοργανώνει Συμβολικό Αγώνα Δρόμου από το κτίριο που χρησιμοποιούσε η Γκεστάπο ως χώρο βασανιστηρίων , Βίλα Ηλιόπουλου στην οδό Νικολάου Βολογιάννη στη Σουράδα , έως τα Τσαμάκια που ήταν τόπος εκτελέσεων . Πριν από ένα χρόνο στα Τσαμάκια τοποθετήθηκε μαρμάρινη στήλη με την επιγραφή:

ΤΣΑΜΑΚΙΑ ΤΟΠΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 1941-1944.

Ο δήμος Λέσβου καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, να δηλώσουν συμμετοχή στον 2ο Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης των , θυμάτων Γερμανικής Κατοχής.

Μετά την απονομή Διπλωμάτων και αναμνηστικών στους Δρομείς, θα ακολουθήσει στις 11:30π.μ. επιμνημόσυνη Δέηση, χαιρετισμός Δημάρχου, σύντομο Ιστορικό από το συγγραφέα Γιώργο Γαλέτσα, Προσκλητήριο Εκτελεσμένων, Κατάθεση Στεφάνων και η Εκδήλωση θα λήξει με τον Εθνικό Ύμνο από τη Μουσική Εθνοφυλακής Λέσβου.

Δηλώσεις συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου γίνονται στα τηλέφωνα:

6945 957500: Στεργίου Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής6937 476075: Ιωσηφέλλη Αθηνά, Αντιδήμαρχος Εθελοντικών Οργανώσεων, Νέας Γενιάς & ΚΕΠ

και στο email: [email protected].

Η συμμετοχή κάθε Σωματείου, κάθε αθλητή ενεργού ή παλαίμαχου), κάθε ενδιαφερομένου, είναι ενέργεια τιμής σε όσους συμπατριώτες μας βασανίστηκαν και εκτελέσθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Ζωή και την Ελευθερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα