Λέσβος: Το χουν στο αίμα τους !!!

14:21 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα 20 χρόνια του γιόρτασε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης και σε μια εκδήλωση γιορτή για τον εθελοντισμό το Σάββατο το βράδυ, τιμήθηκαν 130 αιμοδότες που έδωσαν αίμα από 20 μέχρι και πάνω από 50 φορές. Χρυσά βραβεία για όσους αιμοδότησαν πάνω από 50 φορές, αργυρά για τους αιμοδότες από 26 έως 50 φορές και χάλκινα που αιμοδότησαν μέχρι 25 φορές.

Συγκινητική στιγμή το ευχαριστώ του συλλόγου θαλασσαιμίας από την πρόεδρό του Μαρία Πετρά, στην πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαρία Ζερβού. Τα «παιδία

της μεσογειακής» νιώθουν μεγάλη ασφάλεια έχοντας δίπλα τους τους εθελοντές αιμοδότες. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε και η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ατόμων με μεσογειακή αναιμία κυρία Μπάκα.

Για τις προσπάθειες να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα μίλησε η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Χάρις Ματσούκα ενώ η πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αιμοδοτών κ Ροδουσάκη τόνισε ότι ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης κατέχει την Τρίτη θέση πανελλαδικά σε συγκέντρωση μονάδων αίματος.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρίνα Πολάτου, ενώ το πατρόν έδωσε το σύνολο σχεδόν των φορέων του νησιού. Η βραδιά έκλεισε με μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα efapax.

Γενέθλια τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη 14 , 15 και 16 Ιουνίου στον 1ο όροφο του επιμελητηρίου Μυτιλήνης.

Ρεπορτάζ:
Keywords
Τυχαία Θέματα