Βόλος: Καλλιτεχνικό σχολείο σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο Βόλο

14:21 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Καλλιτεχνικό σχολείο σχεδιάζεται να λειτουργήσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά στο Βόλο. Όπως γνωστοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, όσοι γονείς και μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2016-2017, και ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό Σχολείο, μπορούν να καταθέσουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για εγγραφή, μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου αποφοίτησης

των παιδιών.

Όπως διευκρινίζεται, η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική για γονείς και μαθητές αλλά ενδεικτική της προτίμησης τους, καθώς εκκρεμεί η απόφαση ίδρυσης του σχολείου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από την Αντιδημαρχία, η συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού μαθητών θα συμβάλει στη διαδικασία ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, καθώς το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε, σε πρώτη φάση, να ενημερωθεί για τον αριθμό των μαθητών που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο είναι Δημόσιο Σχολείο, με τη διαφορά ότι διαθέτει τρεις επιπλέον κατευθύνσεις σπουδών: θέατρο-κινηματογράφο, χορό και εικαστικές τέχνες. Η εισαγωγή γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες, για το υπό ίδρυση Καλλιτεχνικό Σχολείο στο Βόλο, θα διεξαχθούν κατ΄ εξαίρεση φέτος, το Σεπτέμβρη 2016 για το σχολικό έτος 2016-2017 (για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία οι εξετάσεις διενεργούνται κανονικά κάθε χρόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου).

Στο Γυμνάσιο, παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας, διδάσκονται και μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας, όπως: εικαστικές τέχνες, ιστορία τέχνης, χορός (κλασικός, σύγχρονος, παραδοσιακός), θέατρο, μουσική, υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, θεατρολογία, κινηματογράφος, κ.ά.

Keywords
Αναζητήσεις
καλλιτεχνικο σχολειο βολου
Τυχαία Θέματα