Λέσβος: Στο αρματαγωγό από χθες βράδυ 62 μετανάστες-Απροθυμία για μετακίνησή τους από τη Μόρια στο πλοίο

12:37 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περί τους 62 μετανάστες, άντρες σχεδόν στο σύνολο τους, επιβιβάστηκαν χθες βράδυ στο αρματαγωγό πλοίο «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της Μόριας.

Αρκετοί από αυτούς όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να επιστρέφουν στο πλοίο συγκεκριμένη ώρα έδειξαν απροθυμία να μείνουν και ζήτησαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό της Μόριας, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Η διαδικασία της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στο αρματαγωγό πλοίο προχωρά με δυσκολία, άλλοι 40 αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα, ενώ οι ίδιοι

δεν δείχνουν διάθεση να μείνουν στο πλοίο, καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε ζεστό νερό, ενώ υπάρχει και η φημολογία ότι επιβιβαζόμενοι σ’ αυτό θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία!

Εντωμεταξύ, απροθυμία δείχνουν πρόσφυγες και μετανάστες ακόμα και για την μεταφορά τους σε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, τα οποία βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μόρια, καθώς δεν θέλουν να βρίσκονται μακριά από το Κέντρο Κράτησης φοβούμενοι ότι θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου. Χθες επέστρεψαν από ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας 22 πρόσφυγες.

Στις 10.30 πραγματοποιήθηκε ακόμη μια επαναπροώθηση 10 προσφύγων και μεταναστών από το Πακιστάν και την Αλγερία από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το Δικελί της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα