Λέσβος: Και επισήμως πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ ο Γιαννάκης – απαντήσεις για την Καλλονή

10:22 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Και επισήμως πρόεδρος της ΔΕΑΥΑΛ με σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ορίστηκε ο Αντώνης Γιαννάκης. Αντιπρόεδρος παραμένει ο Γιάννης Αμπουλός ενώ μέλος ορίστηκε η Αθηνά Ιωσιφέλλη. Η αντιπολίτευση διατύπωσε τις ενστάσεις της για ακόμα μια φορά για το γεγονός ότι ο Αντώνης Γιαννάκης δεν είναι αιρετός, ενώ να θυμίσουμε είχε προηγηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση τροποποίηση της συστατικής πράξης της εταιρείας για να παρακαμφθεί αυτό το εμπόδιο.

Στην σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ απάντησε για τα παράπονα των Καλλονιατών

για τους φουσκωμένους λογαριασμούς νερού που εκφράστηκαν σε λαική συνέλευση που προκάλεσε ο «άλλος δρόμος» και συμμετείχε ο «αδέσμευτος συνδυασμό» . Μπορούν να διορθωθούν αδικίες που έγιναν είπε ο κύριος Γιαννάκης τονίζοντας ότι «όποιος πιστεύει ότι πληρώνει περισσότερα από αυτά που του αναλογούν , μπορούμε να εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. 1200 σπίτια στην περιοχή της Καλλονής δεν είχαν υδρόμετρα και το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αυτό τον τρόπο κοστολόγησης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία , αυτό όμως δε σημαίνει ότι η απόφαση αυτή δε μπορεί να διορθωθεί. Οι κλειστές κατοικίες και τα σπίτια που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση».

345.000 ευρώ έχει δαπανήσει η ΔΕΥΑΛ για την υδροδότηση της περιοχής χωρίς να έχει εισπράξει , αυτή η ασυδοσία πρέπει να σταματήσει για να μπορεί να λειτουργεί η επιχείρηση τόνισε ο δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα