Λέσβος: Για τα προβλήματα υδορδότησης σε πολλά σημεία του νησιού θα μιλήσει η ΔΕΥΑΛ

09:28 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαντήσεις για θέματα που αφορούν την υδροδότηση περιοχών της Λέσβου θα δώσει τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου ο Αντώνης Γιαννάκης από τη ΔΕΥΑΛ. Τα προβλήματα που καταγράφονται από πολίτες σε διάφορες περιοχές είναι πολλά και ήρθαν με τη μορφή ερωτήσεων από δημοτικούς συμβούλους σε προηγούμενο συμβούλιο όπου η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να δώσει τις απαντήσεις στην επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Κυρίαρχο θα είναι το θέμα των λογαριασμών νερού στην Καλλονή καθώς υπάρχουν παράπονα καταναλωτών για υπερβολικούς λογαριασμούς,

για χρεώσεις που δε θα έπρεπε να πληρώνουν για σπασμένα ή ανύπαρκτα υδρόμετρα.

Χθες για το θέμα αυτό συζήτηση με τους πολίτες προκάλεσε στην Καλλονή ο συνδυασμός «ο άλλος δρόμος» όπου σύμφωνα με ανακοίνωσή του κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα τις οποίες κοινοποίησε στο Δήμο, τις οποίες συνυπογράφει ο «αδέσμευτος συνδυασμός » .

Οι προτάσεις του άλλου δρόμου

«καταλήξαμε σε κάποια κοινά συμπεράσματα και αποφάσεις

Θεωρούμε οτι ο νέος λογαριασμός του νερού είναι άδικος και καταχρηστικός.

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν ανεξαρτήτως των τ.μ. που καλύπτουν, των μελών οικογενειακού τους ιστού και της κατανάλωσης βάση υδρομετρητών, μία τιμή, κοινή για όλους που δεν είναι πραγματική, αλλά εικονική και αυθαίρετη (97ευρω για όλους, για κάθε ρολόι)

Εξισώνονται αυτόν τον τρόπο οι μεγάλοι με τους μικρούς καταναλωτές, οι επιχειρήσεις με τα νοικοκυριά κλειστά εδω και χρόνια σπίτια με τα σπίτια των μόνιμων κατοίκων.

Στην πλειοψηφία μας δεν είμαστε κακοπληρωτές, θέλουμε να πληρώνουμε, όμως να πληρώνουμε το σωστό που μας αναλογεί σύμφωνα με την κατανάλωση μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα