Κομοτηνή:Κάποιο μινόρε της αυγής…

12:04 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την γιαγιά του άκουγε τραγούδια μικρασιάτικα, από τον μπαμπά του έμαθε τα πρώτα λαϊκά, τα πιο ωραία λαϊκά, ο μεγάλος του αδερφός με έναν μουσικό ρυθμό πάντα στα χείλη του, έτσι κι εκείνος δεν άργησε να ακολουθήσει τα μονοπάτια της μουσικής, της λαϊκής μουσικής.

Ο Νίκος Βερβερίδης ζει στην Κομοτηνή και διδάσκει στη Φιλαρμονική του Ιάσμου και στο Μουσικό Γυμνάσιο –Λύκειο της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο του συναντά αγαπημένους φίλους, κάνοντας πρόβες κι εμφανίσεις με το μουσικό σχήμα στο οποίο ανήκει. «Η μουσική

πια είναι τρόπος ζωής» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει γελώντας «είναι στο αίμα μας, η γιαγιά μου στα 89 της ακόμη τραγουδά.»

Η λαϊκή μουσική, το έργο μεγάλων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών τον αγγίζει. «Έκρυβε μια αλήθεια το λαϊκό τραγούδι. Μια αλήθεια για τα βάσανα και τη χάρα του κόσμου γι αυτό ακόμη και σήμερα ακούγεται και το αγαπούν » δηλώνει και γυρίζοντας το χρόνο πίσω σημειώνει πως από τις κασέτες ακόμη πρωτοάκουσε Χατζιδάκι και Ξαρχάκο και θεοδωράκη και Μπιθικώτση, όπως από τις κασέτες άκουσε για πρώτη φορά το ρεμπέτικο τραγούδι. «Ό,τι είναι αληθιμό αντέχει» δηλώνει μην κρύβοντας την αγάπη του για το λαϊκό τραγούδι. Το Καλοκαίρι ο Νίκος Βερβερίδης και η μουσική του παρέα θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους, κάθε Τετάρτη στο «Μασάλι», αλλά και σε μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής.
Φώτο:

Keywords
Τυχαία Θέματα