Λαρίσα: Υπό διερεύνηση οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι που άρπαξε φωτιά – Στη ΜΕΘ ο 4χρονος

12:43 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στην Αθήνα, ο 4χρονος που απεγκλωβίστηκε χθες από φλεγόμενο διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται σε αναμμένα κεριά που είχε η μητέρα στο σπίτι αντί για φως, καθώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η ΔΕΗ

είχε κόψει ρεύμα λόγω οφειλών. Δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς τον τελευταίο χρόνο το ρεύμα συνδεόταν και επανασυνδεόταν κατά διαστήματα.

Η μητέρα, σύμφωνα, με τον Δημήτρη Δεληγιάννη, αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής, δεν είχε απευθυνθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν λύση σε αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια.

«Η γιαγιά, μητέρα της 35χρονης, στηρίζεται εδώ και καιρό από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και είναι δικαιούχος του ΤΕΒΑ, όμως δεν γνωρίζαμε για την ίδια και την κατάστασή της. Τόσοι άνθρωποι έχουν βοηθηθεί, θα μπορούσαμε, όπως έχουμε άλλωστε την υποχρέωση, να παρέμβουμε.» ανέφερε στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο κ. Δεληγιάννης.

Στην οικογένεια υπάρχουν ακόμη 2 παιδιά, εκτός από τον 4χρονο, ηλικίας 13 και 15 χρόνων. Το μεγαλύτερο παιδί ζει με την άλλη του γιαγιά σε οργανωμένο περιβάλλον. Ο 13χρόνος την ώρα της πυρκαγιάς έλλειπε στο σχολείο.

Η μητέρα κρατείται για εμπρησμό από αμέλεια και αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή. Στο νοσοκομείο στην Αθήνα έχουν ήδη μεταβεί οι δύο αδερφές της γυναίκας και σήμερα θα πάει και η γιαγιά του μικρού.

Η μητέρα προσδοκά να απολογηθεί αύριο, να αφεθεί ελεύθερη και να σπεύσει και εκείνη στο πλευρό του παιδιού της που δίνει μάχη στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, καθώς η εισπνοή καπνού προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα