Έκθεση ζωγραφικής με θέμα την προσφυγιά από τους μικρούς μαθητές της Ικαρίας και των Φούρνων.

12:30 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι πραγματικά «αθώοι, συγκινητικοί, εύστοχοι» σαν υπότιτλοι από τους τίτλους που έδωσαν τα παιδιά στα έργα του θα μπορούσαν να γεμίσουν μια σελίδα, αντιγράφουμε μόνο τρεις: «Η ειρήνη στο δάσος προσπαθεί να κοιμηθεί, αλλά φοβάται..», «η ειρήνη στην χώρα των πλασμάτων με τις μεταξωτές ουρές», «Αγάπη, ευτυχία, ειρήνη, φιλία, ελευθερία». Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων της Ικαρίας και των Φούρνων που έγινε στην αίθουσα του παλιού δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο. Η πρωτοβουλία είναι των εκπαιδευτικών

της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας και το θέμα της είναι η προσφυγιά, ο πόλεμος, η ειρήνη με τον τίτλο «κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του εκτός αν η πατρίδα του είναι στο στόμα ενός καρχαρία». Σκοπός είναι τα παιδιά μέσω της τέχνης (υπήρξαν και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες) να καταλάβουν το άσχημο πρόσωπο του πολέμου και να δείξουν το πως τον αντιλαμβάνονται οι παιδικές ψυχές τους. Η έκθεση μπορεί να επισκεφθεί και άλλα μέρη στα νησιά μας (σύντομα θα έχουμε τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες για να τις ανακοινώνουμε).
Επίσης συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών ειδών και παιχνιδιών (σε κάθε σχολική μονάδα) μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου για να σταλούν στα κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Σάμο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα