ΛΑΕ: Όχι στα «μαθητοδικεία»

20:31 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραπομπή σε δίκη και την καταδίκη των τριών 14χρονων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνης, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΛΑΕ. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «Τέτοιου τύπου «αναμορφωτικά» μέτρα, είναι παντελώς αντιδημοκρατικά και θυμίζουν σκοτεινές εποχές».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Η ΛΑ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα την καταδίκη των ανήλικων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη, έπειτα από πρωτοβουλία του διευθυντή του Γυμνασίου τους, για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβρη του 2016.
Οι ανήλικοι μαθητές καταδικάστηκαν σε συνολικά 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μία ποινή την οποία θεωρούμε απαράδεκτη και κυρίως αντιπαιδαγωγική. Τέτοιου τύπου «αναμορφωτικά» μέτρα, είναι παντελώς αντιδημοκρατικά και θυμίζουν σκοτεινές εποχές.
Οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες όταν διεκδικούν την κάλυψη των κενών θέσεων και την λειτουργία του σχολείου με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. Εγκληματικές είναι οι περικοπές στην Παιδεία που επιβάλλονται από τις μνημονιακές διατάξεις που ψηφίζουν με ευκολία σημερινές και προηγούμενες Κυβερνήσεις.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει άμεσα τις διώξεις εναντίον των μαθητών. Ο απλός χαρακτηρισμός ως «απαράδεκτη» μίας τέτοιας πρωτοφανούς δικαστικής απόφασης, είναι υποκριτικός. Επίσης αξιώνουμε από τις δικαστικές αρχές να σταματήσουν να εξαντλούν την αυστηρότητα τους σε ανήλικους μαθητές, θεσμοθετώντας επί του πρακτέου «μαθητοδικεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα