Κυβέρνηση: Εφικτή η λύση – Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

14:16 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κυβέρνηση επιμένει σε ένα ξεκάθαρο περίγραμμα για τη ρύθμιση του χρέους και εκτιμά ότι είναι εφικτή μια λύση εντός των επομένων τριών εβδομάδων. «Κοινή πεποίθηση όλων ότι μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει συνολική συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου.«Το

θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ασκεί κριτική.

Την εκτίμηση ότι «είναι τόσο συντριπτική η πίεση του χρόνου και του συσχετισμού των δυνάμεων, όπου και ο κ. Σόιμπλε θα αναγκαστεί, ελπίζω και με τη συνδρομή της καγκελαρίου Μέρκελ, να συμφωνήσει στο τελικό πακέτο» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Η διαφορά με τα προηγούμενα Eurogroup είναι ότι δεν βρισκόταν υπό πίεση η Ελλάδα και ο Τσακαλώτος, αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. ‘Ηρθε η ώρα να δείξει η ‘Ανγκελα Μέρκελ, ότι αυτά που λέει στον Αλέξη Τσίπρα, στον Μακρόν και στον Γιούνκερ, όταν μιλάει για την Ελλάδα, τα κάνει πράξη. Κανείς στο Eurogroup δεν ζήτησε κάτι από την Ελλάδα και όλοι την επαίνεσαν», τόνισε ο κ.Παπαδημούλης και επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βύθισαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την οδήγησαν στα μνημόνια και αντί να βοηθούν το έργο της κυβέρνησης και της χώρας, με δυσκολία συγκρατούνται να μην φωνάξουν «βάστα Σόιμπλε»».

Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στη διαπραγμάτευση επιτέθηκε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

ΝΔ: «Δεν πήρε ούτε το κλείσιμο της αξιολόγησης»

«Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.
«Η κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:
«Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, τόνισε: «Πόσο ακόμα παραμύθι θα τρώνε οι Έλληνες; Ο κ. Τσίπρας μας παραμυθιάζει -έξι Eurogroup έχουν περάσει- ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία».

Φ.Γεννηματά:»Συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου»

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «στο χθεσινό Eurogroup η χώρα μετατράπηκε σε παιχνίδι στα χέρια των δανειστών. Αντί να ξεκινούν από το κεκτημένο του 2012, δεσμεύουν τη χώρα με στόχους για διαρκή λιτότητα και επιτροπεία μέχρι το 2060. Δεν έκλεισαν ούτε την αξιολόγηση ούτε αποφασίστηκε η χορήγηση της δόσης».

ΚΚΕ: «Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν»

«Μοναδικοί ωφελημένοι από τη ρύθμιση του χρέους θα είναι όσοι ευθύνονται και για τη διόγκωσή του, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι», τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εμφανίσει τη ρύθμιση του χρέους ως άλλοθι για τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε, ο λαός αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και ότι η συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το προαπαιτούμενο και για την όποια ρύθμιση του χρέους και την όποια ανάκαμψη της οικονομίας».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ‘Η κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου»

«Η μη συμφωνία χθες στο Eurogroup είναι αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα αναφέρει το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική υπόθεση και κακώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό ζήτημα με επικοινωνιακούς όρους.
«Η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει τη συμφωνία Σόϊμπλε-ΔΝΤ, αποδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καλλιεργώντας υπεραισιόδοξα σενάρια» επισημαίνεται.

Ένωση Κεντρώων: «Είναι ώρα για κυβέρνηση τεχνοκρατών»

Να αφήσουν τους προσωπικούς τους τακτικισμούς καλεί τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος επαναλαμβάνει πως είναι ώρα για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Στη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης τονίζει τα ακόλουθα:
«Ο κ. Τσίπρας συνέδεε επί τόσο καιρό τα μέτρα που πέρασε στη Βουλή με τη μείωση του χρέους. Προφανώς, αυτό το έκανε για να κάμψει τις αντιρρήσεις των βουλευτών του. Η Ένωση Κεντρώων τον είχε προειδοποιήσει ότι, οριστική ρύθμιση χρέους θα γίνει τον Αύγουστο του 2018, αφού εκπληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις και ότι κακώς ανύψωσε πολύ το θέμα γιατί έτσι η Ελλάδα υπέστη μία ακόμη εθνική ήττα. Επιμένουμε ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών και αυτό προϋποθέτει τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Μητσοτάκης, να αφήσουν τους προσωπικούς τακτικισμούς τους.

Χ.Α: «Ο Τσίπρας εξοντώνει το λαό με τα μέτρα»

«Ο Τσίπρας είπε ένα ακόμη τερατώδες ψέμα: πως αν δε λυθεί το πρόβλημα του χρέους, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα! Και σήμερα εξοντώνει τον λαό με τα μέτρα, αλλά και με τους τόκους του παράνομου και επαχθούς χρέους», ανακοινώθηκε από τη
Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Τζανακόπουλος: Αναντίστοιχη των θυσιών η πρόταση του Eurogroup
Σχετική είδηση:Ποιο «χαρτί» είναι υπέρ της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση για το χρέος

Keywords
Τυχαία Θέματα