Κυριακάτικο Πρωινό από την Κ.Ο.Θ.: Κουιντέτο με πιάνο

10:59 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου , ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. ( Πρώην Παλλάς – Λ. Νίκης 73) με ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον σχήμα που αποτελείται από πέντε εξαίρετους Έλληνες μουσικούς, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία και μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο των Κυριακάτικων Πρωινών της Κ.Ο.Θ., έχοντας ως άξονα αυτής της συνεργασίας την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου.

Το ‘Πιάνο Κουιντέτο σε ντο ελάσσονα’ είναι ένα υπέροχο έργο του

Ραλφ Βων Ουίλλιαμς γραμμένο το 1903. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε, μετά από συνεχείς αναθεωρήσεις του δημιουργού του, τον Δεκέμβριο του 1905 και είναι χαρακτηριστικό της εκλεπτυσμένης γραφής του συνθέτη με κάποιες πινελιές από το ρομαντισμό του Μπραμς.

Το ‘Κουαρτέτο σε σολ ελάσσονα K. 478’ του Μότσαρτ αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα έργα μουσικής δωματίου, το οποίο χαρακτηρίζεται για τον αντισυμβατικό του χαρακτήρα και για τις μεγάλες τεχνικές απαιτήσεις του, που στάθηκαν η αιτία να ακυρώσει ο εκδότης του την παραγγελία του γιατί δεν επέτρεπαν την εκτέλεσή του από ερασιτέχνες μουσικούς. Ο Μότσαρτ προσέθεσε την βιόλα στο παραδοσιακό πιάνο τρίο, ένα όργανο που λάτρευε να παίζει σε σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ επιφυλάσσει χαρακτηριστικό ρόλο στο πιάνο, με τεχνικά περάσματα που θυμίζουν δεξιοτεχνίες κοντσέρτου.

Κουιντέτο με πιάνο

Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιόλα), Δημήτρης Πάτρας (βιολοντσέλο), Γιάννης Χατζής (κοντραμπάσο), Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο)

Πρόγραμμα:

Ralph Vaughan Williams: Piano quintet σε ντο ελάσσονα

Wolfgang Amadeus Mozart: Piano quartet σε σολ ελάσσονα, Κ.478

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990 (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00)

Keywords
Τυχαία Θέματα