Καλαμάτα: «Λαϊκισμός» η κριτική για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» λέει ο Νίκας

09:56 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Λαϊκισμό», χαρακτήρισε την κριτική που γίνεται για το ότι η πόλη δεν επελέγη ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021», ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ταυτιζόμενος εν πολλοίς με τη θέση που εξέφρασε πρόσφατα σε ομιλία του ο πρόεδρος του «Διαζώματος», πρώην δημάρχος και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Σταύρος Μπένος, ο οποίος είχε τονίσει πως μη επιλογή της Καλαμάτας, δεν προσφέρεται για μεμψιμοιρίες και κριτική, γιατί ουσιαστικά η πόλη κέρδισε το στοίχημα φτάνοντας στον τελικό. Επιπλέον όμως ο Σταύρος Μπένος

ανέφερε πως η Καλαμάτα πρέπει να λειτουργήσει σαν να έχει κερδίσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και να δουλέψει όπως δούλεψε και στη δεκαετία του ’80.

Ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του επανέλαβε λοιπόν, πως δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία το γεγονός ότι η Καλαμάτα έφτασε στον τελικό με άλλες δύο πόλεις, έχοντας διαγωνιστεί στον προκριματικό με 14 άλλες πόλεις (ανάμεσα στις οποίες τον Πειραιά, τη Λάρισα, τα Γιάννενα, το Βόλο), σημειώνοντας με έμφαση πως θα πρέπει να σταματήσει «η γκρίνια και η μιζέρια όσων μετέρχονται τέτοιες μεθόδους διαχρονικά¨, όπως είπε.

Η ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΛΟΥ»

Συμφωνεί η παράταξη «Ανοιχτός Δήμος», της μείζονος μειοψηφίας, πως η Καλαμάτα είχε κέρδος από τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τονίζει όμως ότι το κέρδος αυτό για να κεφαλαιοποιηθεί πρέπει να διορθωθούν τα λάθη που δεν επέτρεψαν στην πόλη να κερδίσει τον τίτλο και να τεθεί σε εφαρμογή το δεκαετές πλάνο για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η πόλη θα πρέπει να βρει το πραγματικό αφήγημα της, με νέες όμως διαδικασίες, όχι καθοδηγούμενες από τα πάνω, με δημόσια διαβούλευση και κυρίως με αξιοποίηση του αναξιοποίητου, όπως υπογραμμίστηκε, τεράστιου δυναμικού της Καλαμάτας, των ανθρώπων δηλαδή του πολιτισμού και του πνεύματος που έχουν δουλέψει στην πόλη, έχουν προσφέρει αλλά «έμειναν στα αζήτητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα