Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός ΟΣΕ στον Δήμο Κοζάνης

16:08 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Δήμο Κοζάνης περνά η έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, μετά τη συμφωνία παραχώρησης που υπογράφηκε σήμερα στο Γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης μεταξύ του Δήμου, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ παρουσία της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Μεταφορών κ. Πέτης Πέρκας.

Η αξιοποίηση

του χώρου συνολικής έκτασης 155 στρεμμάτων αναμένεται να γίνει με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020, μια πρόταση που ο Δήμος θα καταθέσει έως τις 31 Αυγούστου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης έκανε λόγο για μια συμφωνία η οποία δίνει μια νεα αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών να κάνει λόγο για ένα πολύ καλό παράδειγμα αξιοποίησης του χώρου η οποία στηρίζεται σε τοπικές συνέργειες και έρχεται ως αποτέλεσμα διαβούλευσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Πετράκης έκανε λόγο για ορόσημο, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ κ. Ακρίβος στάθηκε ιδιαίτερα στην αξιοποίηση της εν λόγω περιοχής.

Η συμφωνία προβλέπει την αναβάθμιση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού με την ουσιαστική ενσωμάτωσή της στον αστικό ιστό της πόλης, την χωροθέτηση λειτουργιών που συντελούν στην τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα ο επιβατικός σταθμός θα παραμείνει στην υφιστάμενη θέση και με την μεταφορά του εμπορευματικού σταθμού στη νέα του θέση στα Κοίλα. Επίσης θα γίνει η διαμόρφωση των χώρων για χρήσεις πολιτισμού, τουρισμού, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής, ενώ αναμένεται η δημιουργία Κλειστής Αγοράς και Στεγασμένης Δημοτικής λαϊκής αγοράς, σε περιβάλλον πρασίνου και αναψυχής.

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα