Κοζάνη: Το νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης υπερασπιστής των παιδιών της γης

10:54 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σχολείο Υπερασπιστή των Παιδιών» για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016, ανακήρυξε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Νηπιαγωγείο Ξηρολίμνης Κοζάνης. Ο υποδειγματικός τρόπος και η διαθεματική προσέγγιση της εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, έκανε γνωστό το έργο της UNICEF, μέσω μαθημάτων που είχαν διαδραστικό και γνωστικό χαρακτήρα. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του νηπιαγωγείου δούλεψαν

σε πρόγραμμα της UNICEF, με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Τριανταφυλλιάς Καφαντατζίδου. Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και αντίκρισαν τα μεγάλα προβλήματα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του σχολικού εκφοβισμού, της διάκρισης, της προσφυγιάς αλλά και των δικαιωμάτων των συνομηλίκων τους ανά τον κόσμο, πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων. Μάλιστα δημιούργησαν ιστογράμματα, για την επεξεργασία του θέματος με σκοπό να επεκταθούν σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, ώστε να βοηθήσουν παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες να καταπολεμήσουν τα εν λόγω φαινόμενα.

Έτσι δημιούργησαν μεταξύ άλλων στον τομέα της Μελέτης Περιβάλλοντος την «γωνιά της UNICEF», στην Ιστορία ακολούθησαν το δρόμο της προσφυγιάς, στον τομέα των Μαθηματικών με αφορμή την συγκέντρωση χρημάτων δημιούργησαν τον «Κουμπαρά της UNICEF» όπου με τη βοήθεια των γονέων, συγκέντρωσαν χρήματα για την ενίσχυση των προγραμμάτων της. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια ομαδική εικαστική δημιουργία όπου τα παιδιά δημιούργησαν ένα πάπλωμα ζεστασιάς, αλληλεγγύης, προστασίας και αγάπης για όλα τα παιδιά της γης, βασισμένο στο βιβλίο του Τζεφ Μπριμπό, με τίτλο «Το δώρο της παπλωματούς» όπου συσχέτισαν την UNICEF με την Παπλωματού.

Keywords
Τυχαία Θέματα