Καλαμάτα: Ατομικά θα ειδοποιούνται οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς για τα επιδόματα

10:54 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή των επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 7ης Σεπτεμβρίου καθώς ήδη το πρώτο μέρος του ποσού, πιστώθηκε στο λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας από το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται αρχικά για το επίδομα των 586 ευρώ προς κάθε δικαιούχο πληγέντα, ενώ θα ακολουθήσει στη συνέχεια και η καταβολή των επιδομάτων

και για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων οικοσκευών.

Ειδικότερα, από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε πως «η πίστωση είναι ύψους 195.138 ευρώ και προορίζεται για την πληρωμή επιδομάτων σε πλημμυροπαθείς, ύψους 586 ευρώ το καθένα, με σκοπό την κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών. Η δε καταβολή αρχίζει άμεσα και με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας θα εκδίδει επιταγές και οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται με SMS ή τηλεφωνικά, για να τις παραλάβουν και να τις καταθέσουν στην Τράπεζα όπου διατηρούν λογαριασμό.
Αναμένεται άμεσα η μεταβίβαση και έτερης πίστωσης, ύψους 72.078 ευρώ, για τον ίδιο σκοπό.
Το σύνολο των δικαιούχων στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας είναι 408 και αυτοί καλύπτονται με τις παραπάνω πιστώσεις, αναφορικά με το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών. Θα ακολουθήσει, εξατομικευμένα για τις 408 παραπάνω περιπτώσεις, η καταβολή επιδομάτων μέχρι 5.861 ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευής, αφού μεταβιβαστεί στο Δήμο Καλαμάτας η αναγκαία πίστωση από το Υπουργείο Εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα